5η & 6η μέρα των Ολλανδών εθελοντών στην Άνδρο !

Η πέμπτη μέρα των Ολλανδών εθελοντών ήταν ημι-ελεύθερη ! Ωστόσο προτίμησαν όλοι να δουλέψουν έστω και για λίγες ώρες….Αρχικά όλοι μαζί επισκέφθηκαν την Καϊρειο βιβλιοθήκη όπου και ξεναγήθηκαν στις εκδόσεις της Άνδρου αλλά και την αίθουσα Θεόφιλου Καϊρη. Εν συνεχεία οι μισοί μεταφέρθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της Καϊρείου και βοήθησαν στη τακτοποίηση της αποθήκης. Η υπεύθυνη της Καϊρείου Βιβλιοθήκης Ειρήνη Δάμπαση τους χάρισε μπλουζάκια με το σήμα της βιβλιοθήκης.

Η δεύτερη ομάδα μεταφέρθηκε και πάλι στην περιοχή των Αποικίων προκειμένου να ολοκληρώσει τον καθαρισμό φραγμένου τμήματος διαδρομής. Τους εθελοντές πλαισίωσαν οι εθελοντές Andros Routes, Δημήτρης Μπόθος, Μυρτώ Αποστολοπούλου και Όλγα Καραγιάννη

Το απόγευμα οι Ολλανδοί εθελοντές μεταφέρθηκαν στο Κόρθι και τους προσέφερε υπέροχο γεύμα η Έλενα Ζαχαριουδάκη στη “Λιθοδομή”.

Η έκτη μέρα των Ολλανδών εθελοντών αφιερώθηκε στη δημοτική ενότητα Κορθίου και συγκεκριμένα στη νότια Άνδρο, την υπέροχη περιοχή του Στενού.

Οι 12 Ολλανδοί εθελοντές και οι 8 ντόπιοι εθελοντές εργάστηκαν καθαρίζοντας από τη περιοχή της Μονής Τρομαρχίων προς το Στενό, τη παραλία του Σταυρού. Ο καιρός ήταν υπέροχος και το τοπίο και οι θέες της περιοχής συγκλονιστικές…

Με τους Ολλανδούς εθελοντές εργάστηκαν και οι ντόπιοι εθελοντές Andros Routes, Δημήτρης Μπόθος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μυρτώ Αποστολοπούλου, Ιωσήφ Παπαδόπουλος, Ulli Sthalman, Richard & Yola Gillespie και Όλγα Καραγιάννη.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με βουτιά στη παραλία του Πάουρα και καταπληκτικό γεύμα στο κονάκι της Ειρήνης και του Γιώργου Ρόμπου στο Στενό. Η ζεστασιά, η περιποίηση και το τοπίο έκλεψαν τις καρδιές όλων μας. Ακούραστος συνοδός, δημοσιογράφος και μεταφορέας μας ο Vanglouk !

Η σκληρά εργαζόμενη ομάδα μεταφέρθηκε με τη βοήθεια αγροτικών οχημάτων στο Μοναστήρι της Τρομαρχιανής λίγο πριν δύσει ο ήλιος και ξεναγήθηκε από τη Βάσω Μπενά.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεισέφεραν σε μια ακόμη υπέροχη μέρα !

Print Friendly, PDF & Email