Κλείσιμο ταξιδιού εθελοντικής εργασίας Ολλανδών στα μονοπάτια της Άνδρου : 7η & 8η μέρα

Η 7η και τελευταία μέρα εργασίας των Ολλανδών εθελοντών αφιερώθηκε στην ολοκλήρωση διάνοιξης και καθαρισμού κυκλικής διαδρομής στα Πέρα Χωριά του Γερακώνα. Τα σκαλιά του υπέροχου λιθόστρωτου από το σπήλαιο του Αλαδινού προς Κουρέλι αποκαλύφθηκαν σχεδόν πλήρως δίνοντας σε όλους μας μεγάλη χαρά αλλά και βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχει πάντα κάποιος στόχος υψηλότερος που θα πρέπει να θυμόμαστε…

Με τους Ολλανδούς εθελοντές εργάστηκαν και οι ντόπιοι εθελοντές Andros Routes, Δημήτρης Μπόθος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Βρεττός, Μυρτώ Αποστολοπούλου, Ιωσήφ Παπαδόπουλος και Όλγα Καραγιάννη.

Η μέρα ολοκληρώθηκε γεύμα προσφορά στους Ολλανδούς εθελοντές από το εστιατόριο “του Ζοζέφ” της Κατερίνας Ρεμούνδου. Η παρέα έκανε κέφι και χόρεψε συνοδεία ακορντεόν και οργανοπαίκτρια τη Βιολάντη Βρατσάνου, που σταθερά και με μεγάλη αγάπη βοηθάει τη προσπάθεια μας τα τελευταία χρόνια. Υπέροχα μας τραγούδησε η Ελένη Οικονομοπούλου, σταθερή συνοδοιπόρισα Andros Routes.

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού είχε πρόγραμμα ξενάγησης από τον Βαγγέλη Λουκίσα στο γεφυράκι του Πισκοπειού και επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Παλαιόπολης. Εν συνεχεία για λίγους βουτιά στη Χρυσή Άμμο και αποχαιρετιστήριο γεύμα στο Γαύριο. Μικρά δείγματα της ευγνωμοσύνης μας προς τους φίλους Ολλανδούς αναμνηστικά δωράκια, μπλουζάκι και κούπα Andros Routes, σαπούνι χειροποίητο που δώρησε η Ελένη Κουρτέση- Soap by Eleni και ανανεωμένο αναμνηστικό δίπλωμα που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Κλεισούρας. Tην εκτύπωση των διπλωμάτων χορήγησε το “Φώτο Άνδρος”. Οι άνθρωποι έφυγαν συγκινημένοι, με την Άνδρο στη καρδιά τους και με την υπόσχεση επιστροφής, για κάποιους δε μόλις σε λίγες εβδομάδες !

Θα υπάρξει νέα ανάρτηση με αναλυτικές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεισέφεραν και έδειξαν την Άνδρο τη όμορφη και τη φιλόξενη…

Print Friendly, PDF & Email