Συμμετοχή μας στη 3η Ευρωπαϊκή συνάντηση πιστοποιημένων μονοπατιών Leading Quality Trails-Best of Europe !

φωτογραφίες : Δημήτρης Μπόθος 

 

Στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2017 είχαμε τη χαρά συμμετάσχουμε στη 3η Ευρωπαϊκή συνάντηση πιστοποιημένων μονοπατιών στο Μαίναλο της Αρκαδίας. Η απόφαση για τη πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής στην Ελλάδα είχε ήδη ληφθεί πέρσι τέτοια εποχή με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων λόγω του εντεινόμενου ενδιαφέροντος που εμφανίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και του μεγάλου δυναμικού για πεζοπορία.

Τη διοργάνωση της συνάντησης διαχειρίστηκε ο ομάδα του Menalon Trail και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι πιστοποιημένων διαδρομών από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο κι από την Ελλάδα ασφαλώς οι οικοδεσπότες, η Άνδρος, η Σκιάθος, η Ξάνθη και η Χίος.

H πρώτη μέρα της διήμερης συνάντησης αφιερώθηκε στη κατάρτιση ατζέντας θεμάτων αλλά και νέων δεδομένων από στοιχεία έρευνας για τη πεζοπορία στη Γερμανική αγορά (καθώς είχε ήδη προηγηθεί το προηγούμενο απόγευμα η παρουσίαση δεδομένων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του κλεισίματος της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ελληνικών Μονοπατιών).

Συζητήθηκαν ακόμη διάφορα θέματα συνεργασίας μεταξύ άλλων και δράσεις συνεργειών σε ζητήματα προβολής των πιστοποιημένων διαδρομών της Ευρώπης μεταξύ των συμμετεχόντων,

Η δεύτερη μέρα είχε πεζοπορία σε υπέροχο τμήμα του Menalon Trail κι εν συνεχεία νέο κύκλο συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για κοινές δράσεις. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν και βοηθητικά εργαλεία παρακολούθησης των αναγκών συντήρησης και προβλημάτων που παρουσιάζουν οι πεζοπορικές διαδρομές, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε εφαρμογή που χρησιμοποιούμε ήδη μεταξύ των μελών της εθελοντικής μας ομάδας στην Άνδρο.

Η φιλοξενία των ανθρώπων του Μαινάλου ήταν ιδιαίτερα θερμή ενώ όπως πάντα τα οφέλη της συνάντησης πολλά, νέες ευκαιρίες για συνεργασία αλλά και πολύ χρήσιμες ιδέες από άλλες περιοχές της Ευρώπης αρκετά πιο προχωρημένες από εμάς σε ζητήματα πεζοπορίας !

Για περαιτέρω πληροφόρηση , ενημερωθείτε  από τα παρακάτω δημοσιεύματα https://www.drt915.gr/diimeri-sinantisi-se-vitina-dimitsana-gia-ta-pistopiimena-monopatia-vidsph/  και  https://typos-i.gr/article/pairnontas-ta-boyna-me-swsto-tropo 

Print Friendly, PDF & Email