Στη διαδρομή 18 στους Γερακώνες… υπέροχη φύση, γραφικοί οικισμοί, εντυπωσιακές θέες  !

Μια ακόμη απολαυστική πεζοπορία φροντίδας με τη συμμετοχή 31 ατόμων από διάφορα μέρη του νησιού πραγματοποιήσαμε τη περασμένη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2017. Η πολυπληθής ομάδα περιέλαβε όχι μόνο κατοίκους του νησιού από Φελλό, Άνω Γαύριο, Άγιο Πέτρο, Γαύριο, Κυπρί, Μπατσί, Κατάκοιλο, Απροβάτου, Μένητες, Μεσαριά, Χώρα, Αποίκια, Κατακαλαίους, αλλά και επισκέπτες από Αθήνα, Ολλανδία και Ελβετία !

Αφού συγκεντρωθήκαμε στο Βακόνι και μεταφερθήκαμε με πουλμανάκι στα Βραχνού ξεκινήσαμε τη πεζοπορία μας διασχίζοντας τον γραφικό οικισμό του Βραχνού. Εν συνεχεία κατηφορίσαμε προς τη περιοχή Λιβαδίων κι ανηφορίσαμε προς τον Προφήτη Δανιήλ όπου και κάναμε σύντομο διάλειμμα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η προβληματική ανηφόρα προς τον Προφήτη Δανιήλ ήταν ασφαλής, ύστερα από σημαντική δουλειά που πραγματοποίησε ο Route Angel της διαδρομής Γιώργος Βρεττός με τη βοήθεια εργατών αρχές καλοκαιριού.

Στη συνέχεια, κινούμενοι κατά μήκος υπέροχης “στενής” με εντυπωσιακές θέες προς τη κοιλάδα Μεσαριάς και Λιβαδίων, περάσαμε από τον εγκαταλελειμένο οικισμό του Πετριά και φτάσαμε στα Φάλλικα, κάνοντας ένα ακόμη διάλειμμα στην εκκλησία της Αγίας Μονής. Η συνέχεια της πορείας μέσα στον οικισμό των Φαλλίκων κι εν τέλει στον οικισμό του Αλαδινού με το τοξωτό γεφύρι. Εδώ η ομάδα χωρίστηκε… οι μισοί περίπου επισκέφθηκαν το σπήλαιο σε συνεννόηση με το Σύλλογο Αλαδινού κι οι υπόλοιποι πήραν τον ανήφορο προς το Βακόνι, μένοντας εντυπωσιασμένοι με τις κρυμμένες ομορφιές του χωριού…

Καθ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας στο διάβα μας καθαρίσαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε πεσμένες πέτρες και τις τοποθετήσαμε στις παρακείμενες ξηρολιθιές, σταθεροποιήσαμε ασταθή σκαλιά, αφαιρέσαμε πλαστικές κορδέλες που είχαν μείνει από τον αγώνα και μαζέψαμε σκουπίδια !

Η μέρα έκλεισε κατά τα συνήθη με απολαυστικό γεύμα…

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και σύντομα νέα ανακοίνωση για την επόμενη πεζοπορία φροντίδας !

Print Friendly, PDF & Email