Η συμμετοχή μας στην έκθεση Tour Natur το Σεπτέμβριο του 2016

Αρχές Σεπτεμβρίου η Ulli Sthalman, μέλος της εθελοντικής μας ομάδας ταξίδεψε στη Γερμανία με έξοδα του φορέα μας προκειμένου να παρουσιάσει το πεζοπορικό δυναμικό της Άνδρου στην εξειδικευμένη έκθεση TOUR NATUR στην πόλη Ντύσσελντορφ. Η προβολή της Άνδρου όπως και των υπολοίπων νησιών της έγινε σε ειδικό περίπτερο ευθύνη και δαπάνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Ulli στελέχωσε το περίπτερο για λογαριασμό της Άνδρου και διένειμε υλικό προβολής του φορέα μας και του Δήμου Άνδρου.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο δίκτυο πιστοποιημένων διαδρομών που διαθέτουν το σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe” με τη διαδρομή Andros Route, η Ulli παρουσιάσε την Άνδρο σε ειδικό χώρο παρουσιάσεων μαζί με τους υπολοίπους εκπροσώπους των πιστοποιημένων περιοχών. Ο κόσμος παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό της Άνδρου κι αρκετοί ενδιαφερόμενοι αναζήτησαν μετά την παρουσίαση περαιτέρω υλικό για το νησί και τις δυνατότητες για πεζοπορία. Μπορείτε να δείτε τη παρουσίαση της Άνδρου στο σύνδεσμο εδώ.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη έκθεση θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε αυτή συμμετείχαν περίπου 270 εκθέτες η πλειοψηφία των οποίων εκπροσωπούν Γερμανικούς προορισμούς αν και με την Ελλάδα να διαθέτει ίσως την εντονότερη παρουσία ανάμεσα στους διεθνείς προορισμούς. Παραθέτουμε αυτούσια τα σχόλια της Ulli από την εμπειρία της στην έκθεση, στην οποία εκπροσωπεί την Άνδρο εκ μέρους της προσπάθειας μας για 3η συνεχόμενη χρονιά :

Η γενική εντύπωση που κυριάρχησε από την επαφή μας με τον κόσμο είναι μια σχετικά περιορισμένη γνώση για την Ελλάδα. Αν και αρκετοί είχαν επισκεφθεί γνωστά νησιά όπως τη Κρήτη, τη Κέρκυρα, τη Ρόδος, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη τα μικρότερα νησιά ήταν μάλλον άγνωστα, κυρίως σε ότι αφορά το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για τις δυνατότητες πεζοπορίας.

Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της Άνδρου είχαμε το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα να μεταφέρουμε στους ενδιαφερόμενους πως μπορούν σχεδόν για 8 μήνες το χρόνο να συνδυάσουν κολύμπι με πεζοπορία καθώς και το γεγονός πως η Άνδρος είναι πολύ κοντά στην Αθήνα χωρίς να είναι ένα από τα πολύ επιβαρρυμένα με τουριστική κίνηση νησιά. Οι φωτογραφίες της Άνδρου με τη συγκλονιστική φύση έκαναν μεγάλη εντύπωση στους επισκέπτες. Αρκετοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον να επισκεφτούν περισσότερα από ένα νησιά σε επόμενο ταξίδι τους, κάνοντας το λεγόμενο island hopping κι έτσι το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας με τα διαφορετικά νησιά παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτούς”.

Ευχαριστούμε θερμά την Ulli για το χρόνο που διέθεσε και τη θετική της ενέργεια !

Print Friendly, PDF & Email