Ολλανδοί εθελοντές και πάλι στα μονοπατια μας…!

Ξεκίνησε και το 3ο ταξίδι εθελοντικής εργασίας χτες 2 Απριλίου 2017 στην Άνδρο, συνεργασία του φορέα μας και του ταξιδιωτικού οργανισμού SNP της Ολλανδίας. Ένα μικρότερο γκρουπ αυτή τη φορά, 7 εθελοντών ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα από την Ολλανδία στην Ελλάδα και την Άνδρο όπου θα διαμείνουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Η διαμονή τους θα μοιραστεί στο Γαύριο, τη Χώρα και το Κόρθι ώστε να γνωρίσουν και να φροντίσουν μονοπάτια στην βόρεια, κεντρική και νότια πλευρά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από εργασία στα μονοπάτια, επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συναντήσεις με τους συλλόγους, γνωριμία με την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα.

Τη πρώτη μέρα χτες Κυριακή 2 Απριλίου 2017 εργάστηκαν στη περιοχή Κατακοίλου συντηρώντας τμήμα της διαδρομής 11 από το ταφείο της Άνω Κατακοίλου προς Κατάκοιλο και Μπατσί, καθώς και τις 2 νέες μικρές υπέροχες κυκλικές διαδρομές «Κατάκοιλος 1» και «Κατάκοιλος 2». Τις μετακινήσεις τους κάλυψε ο δήμος Άνδρου, το κολατσιό τους ο φούρνος Κοκκίνη και το super market Βρεττού ΑΒ, ενώ πλουσιοπάροχο γεύμα προσέφερε ο Σύλλογος Κατακοίλου, αφήνοντας εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες μας τόσο από την ομορφιά του μέρους όσο και τη ζεστασιά και φροντίδα των ανθρώπων της Κατακοίλου. Τους εθελοντές συνόδευσαν στην εργασία της πρώτης μέρας οι Λέανδρος Πετράκης, Ulli Sthalman και Όλγα Καραγιάννη.

Τη δεύτερη μέρα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι εθελοντές εργάστηκαν στη δύσκολη διαδρομή από Γαύριο προς Άνω Γαύριο (κάθε χρόνο καταστρέφεται λόγω φερτών υλικών από τα νερά που έχουν διοχετευτεί στο μονοπάτι) κι αμέσως μετά απόλαυσαν πλούσιο γεύμα στο φιλόξενο σπίτι του Νίκου και της Λίας Αυγουστή στο Άνω Γαύριο με τη μαγειρική συνεισφορά του οικοδεσπότη, της Joya Mill, της Εριέττας Παπαϊωάννου και του Πάνου Γεωργίου με υλικά που προσέφεραν το κρεοπωλείο Αφοι Τριδήμα και το super market ΑΒ της οικογενείας Βρεττού. Το κολατσιό των εθελοντών προσέφερε ο φούρνος Κοκκίνη στο Γαύριο. Τους εθελοντές συνόδευσαν στην εργασία τους οι Λέανδρος Πετράκης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Αυγουστής.

Τις επόμενες μέρες οι εθελοντές θα διαμείνουν στη περιοχή της Χώρας και από τη Παρασκευή στη περιοχή Κορθίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να τους γνωρίσουν και να προσφέρουν μπορούν να απευθυνθούν στο info@androsroutes.gr και στο τηλέφωνο 0030 6977 334334

Print Friendly, PDF & Email