Από Διποτάματα-Κοχύλου- Όρμος Κορθίου…απολογισμός 3ης πεζοπορίας φροντίδας 2020!

Κείμενο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες : Λαμπριάδου Μαρία

Συντονιστής πεζοπορίας : Ιωσήφ Παπαδόπουλος – Βραχνός Αλέξανδρος

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί του Σαββάτου, που επηρέασαν πολλούς ν’ ακυρώσουν την συμμετοχή τους, δεν επέτρεψαν σε κανέναν να φανταστεί οτι στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιούσαμε μία από τις ωραιότερες πεζοπορίες που έχουμε κάνει.

Δεκαέξι τολμηροί συναντηθήκαμε το πρωί του Σαββάτου στον Όρμο Κορθίου, απ’οπου μας μας παρέλαβε το πουλμανάκι του ΚΤΕΛ και μας μετέφερε στην αφετηρία της πεζοπορίας μας στα Διποτάμτα του Συνετιού. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας. Στη παρέα μας αρκετοί Κορθιανοί αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Τσαούσης ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας την πληθώρα γνώσεων του για την περιοχή, ταξιδεύοντας μας στο χρόνο λειτουργίας των νερόμυλων της περιοχής, τη χρήση του γεφυριού αλλά και το Επάνω Κάστρο.

Η αισθητή βελτίωση του καιρού από την αρχή της πεζοπορίας ανέβασε κατακόρυφα την διάθεση όλων μας. Μετά από μία μικρή στάση στο γεφυράκι ξεκινήσαμε ν’ ανηφορίζουμε προς τα Κοχύλου με θέα το φαράγγι με τους νερόμυλους και το άφθονο νερό που αυτή την εποχή κυλά.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής με τα εργαλεία μας καθαρίσαμε το μονοπάτι από πέτρες και κλαδιά που είχαν πέσει από την τελευταία κακοκαιρία και σε ορισμένες περιπτώσεις έφραζαν το μονοπάτι.

Φτάνοντας στην κορυφή σύσσωμη η αμάδα αποφάσισε να συνεχίσουμε μέχρι το Επάνω Κάστρο με την υποδοχή νιφάδων χιονιού.

 Η υπέροχη θέα που προσφέρει το μέρος αποζημίωσε όλους μας και έκανε ακόμα πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Μετά από μία ξενάγηση στο κάστρο και αφού πήραμε ένα μικρό κολατσιό ξεκινήσαμε την κατάβαση για τα Κοχύλου όπου είχαμε συνεννοηθεί να κάνουμε μία στάση στο γραφικό καφενεδάκι του χωριού.

 Ο κύριος Γιώργος μας περίμενε στην πόρτα και όλη η ομάδα θαύμασε την γραφικότητα του χώρου που μας θύμισε την εποχή που τα πάντα ήταν πιο απλά και πιο ανθρώπινα.

Η πεζοπορία συνεχίστηκε και τελείωσε στον Ορμο Κορθίου με την ομάδα πολύ ενθουσιασμένη από την ημέρα που κάλυψε οποιαδήποτε αίσθηση κούρασης.

Δώσαμε υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε στην επόμενη πεζοπορία συντήρησης με την ευχή να ξαναζήσουμε παρόμοιες ωραίες στιγμές.

Print Friendly, PDF & Email