Εξοπλισμός & απαραίτητα

 Φοράτε πάντα κλειστά παπούτσια και μακρύ παντελόνι στις πεζοπορίες σας στην Άνδρο, καθώς σε αρκετές διαδρομές μπορεί κανείς να διέλθει από τμήματα με πυκνή βλάστηση και αγκάθια, αλλά και ως προστασία από τα έντομα και φίδια που μπορεί κανείς να συναντήσει κυρίως την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Τα μπατόν είναι χρήσιμα αν και όχι απαραίτητα.

Έχετε μαζί σας καπέλο και έξτρα ρούχα.

Ενημερώστε πάντα κάποιον πριν ξεκινήστε μια πεζοπορία καθώς και για το που πρόκειται να περπατήσετε !

Μικράεμπόδιαήδυσκολίες

 Κατά μήκος των πεζοπορικών διαδρομών μπορεί να βρείτε πόρτες, μεταλλικά πλέγματα ή κλαδέματα που φράζουν την πορεία σας. Σας συμβουλεύουμε να κλείνετε πάντα τις πόρτες που συναντάτε καθώς χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν τις μετακινήσεις των ζώων-κυρίως των κατσικιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις τμήματα μονοπατιών συμπίπτουν με μικρά ρέματα και ρυάκια. Είναι συνεπώς σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα ρούχα και ιδανικά αδιάβροχα παπούτσια πεζοπορίας.

Δυστυχώς το δίκτυο μονοπατιών δεν καθαρίζεται συστηματικά, ούτε είναι ακόμη πλήρως σηματοδοτημένο. Συμβουλευτείτε σχετικά την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνείστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για την πιο πρόσφατη κατάσταση του δικτύου των διαδρομών.

Λάβετε υπόψη πριν από κάθε σας πεζοπορία την πρόβλεψη του καιρού, κυρίως σε ότι αφορά τους ανέμους. Καθώς αρκετές πεζοπορικές διαδρομές περνούν από πλαγιές εκτεθειμένες στους ανέμους, ίσως είναι καλύτερο να διαλέξτε, τις μέρες με ισχυρούς ανέμους, διαδρομές σε χαμηλότερα υψόμετρα και λιγότερη έκθεση στους κυρίαρχους ανέμους.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας !

Print Friendly, PDF & Email