19 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου 2010

 Συνοπτικός απολογισμός προγράμματος διεθνούς εθελοντικής εργασίας για τον καθαρισμό μονοπατιών στην Άνδρο

 

                                 10 9

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τέταρτο για φέτος πρόγραμμα διεθνούς εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του φορέα ΕΛΙΞ, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και τοπικό συντονισμό και οργάνωση από την Όλγα Καραγιάννη (AndrosRoutesProject).

Η ομάδα εθελοντών, από τις 18 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2010, δραστηριοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Υδρούσας και φιλοξενήθηκε, στο Γυμνάσιο του Γαυρίου. Απασχολήθηκε κυρίως με τον καθαρισμό του δικτύου διαδρομών γύρω από τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, ενώ καθάρισε και τον περίβολο του σχολείου στο οποίο φιλοξενήθηκε, καθώς και η παραλία του Γαυρίου.

Πιο συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν από τη βλάστηση και τις πεσμένες πέτρες των ξηρολιθιών παράπλευρα των μονοπατιών:

  • Η διαδρομή Άνω Παλαιόπολη (πλατεία Αγ. Ιωάννου)- Αρχαία Ακρόπολη Παλαιόπολης (εκκλησία Αγ. Δημητρίου)
  • Παρακλάδι του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία της Παλαιόπολης και συγκεκριμένα αυτό που οδηγεί στο χώρο της ανασκαφής
  • Παρακλάδι του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία από την πλευρά της ανασκαφής προς την εκκλησία Αγ. Σωτήρα και καταλήγει στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία από τη νοτιοδυτική πλευρά.

Ακόμη καθαρίστηκαν από βλάστηση ο περίβολος του Γυμνασίου του Γαυρίου και από σκουπίδια η παραλία του Γαυρίου (λιμάνι).

Οι 10μελής εθελοντική ομάδα, αποτελούμενη από 8 γυναίκες γυναίκες και 2 άνδρες από Ελλάδα, Γερμανία, Ιαπωνία, Σερβία, εργάστηκαν σκληρά καθαρίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τις διαδρομές που τους είχαν ανατεθεί.

Οι εθελοντές, στον ελεύθερο χρόνο τους, επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νησιού και κολύμπησαν σε κοντινές και πιο απομακρυσμένες παραλίες. Ο Σύλλογος Παλαιόπολης παρέθεσε γεύμα στους εθελοντές με τοπικά εδέσματα, στο χώρο του Σχολείου της Παλαιόπολης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email