Κείμενο: Παντελής Σιαμπάνος, Κατερίνα Πανταζή
Φωτογραφίες: Παντελής Σιαμπάνος, Αντώνης Σάσσαλος, Σοφία Σταλμπουτζή, Nicole Visser
Απόδοση στα Αγγλικά: Κατερίνα Πανταζή

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήσαμε την 5η πεζοπορία φροντίδας της χρονιάς στην κυκλική διαδρομή Απροβάτου. Με αφετηρία το εστιατόριο Μπαλκόνι του Αιγαίου, περάσαμε απο τις αναβαθμίδες στα ψηλά του Απροβάτου μέχρι την κρήνη του Αγίου Δημητρίου. Συνεχίσαμε την κατάβαση προς τον οικισμό Κούτσι μέχρι την ομώνυμη παραλία. Μετά από μια καλή στάση, μπήκαμε στη ανηφορική διαδρομή μέχρι το μπαλκόνι του Αιγαίου. Πρόκειται για μια χορταστική διαδρομή με έντονα υψομετρικά και διαφορετικά τοπία.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος 16⁰C με πλήρη άπνοια, η φύση είχε εικόνα προχωρημένης άνοιξης, τα κοπάδια των προβάτων γεμάτα από μανάρια και η θέα προς το Αιγαίο ανεμπόδιστη.

Η δεκαμελής ομάδα ήταν αρκετά διεθνής καθώς περιελάμβανε κόσμο από Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ασία.
Σχεδόν όλοι προσήλθαν εξοπλισμένοι με εργαλεία για διαδρομή φροντίδας και δουλέψαμε συστηματικά. Μαζέψαμε σκουπίδια, καθαρίσαμε βλάστηση και κάναμε λίγες επεμβάσεις στην σήμανση.

Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας και σας περιμένουμε στην επόμενη πεζοπορία φροντίδας το Σάββατο 16 Μαρτίου στη διαδρομή 14!

🚶‍🚶
*Η κυκλική διαδρομή Απροβάτου ψάχνει τον Άγγελό της!
Θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλος της εθελοντικής ομάδας του Andros Routes και να αναλάβετε αυτή τη διαδρομή ή κάποια άλλη ως Route Angel; Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ 🌐 androsroutes.gr/forma-aggelwn και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Print Friendly, PDF & Email