Ολλανδική φροντίδα στα μονοπάτια της Άνδρου…: 1η μέρα !

Οι 16 φίλοι Ολλανδοί εθελοντές για τη φροντίδα των μονοπατιών της Άνδρου έφτασαν στο νησί προχτές Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, με το απογευματινό πλοίο, ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι καθώς πετούσαν την ίδια μέρα από το Άμστερνταμ.

Αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους, πήραν μια γεύση από ζεστή Ανδριώτικη φιλοξενία στο εστιατόριο της οικογενείας Χαλά. Με τη συντροφιά των εθελοντών Andros Routes απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα-κέρασμα της οικογενείας Χαλά, με μεζεδάκι που συμπληρώθηκε από το εστιατόριο “Λαγουδέρα” του Μπατσίου.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, πρώτη μέρα εργασίας μαζεύτηκαν πολλά σκουπίδια (5 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών κήπου απορριμμάτων !), έγιναν σημειακοί καθαρισμοί, μάζεμα πεσμένων πετρών και άλλες βελτιώσεις στις διαδρομές 14 από Γαύριο προς Άνω Γαύριο και 15 & 15a από Κάτω Άγιο Πέτρο-Άγιο Πέτρο και Άνω Γαύριο, όπου δυστυχώς είχαμε αρκετές ζημιές και μια θλιβερή εικόνα λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς.

Οι φίλοι εθελοντές εργάστηκαν με πολύ μεράκι, και κατάκοποι κατά τις 15.30 έφτασαν στη βρύση του Αναγνωστη στο Πάνω Γαύριο και στο φιλόξενο σπίτι του Νίκου και της Λίας Αυγουστή όπου τους περίμενε πλούσιο γεύμα προσφορά από τους οικοδεσπότες, την Εριέτα Παπαιωάννου και τη Ραλλού Κούση.

Όλες οι μεταφορές των εθελοντών προς και από τους χώρους εργασίας έγιναν με πούλμαν του Δήμου Άνδρου.

Το βράδυ τους παρασχέθηκε γεύμα στο Γαύριο προσφορά του Δημοτικού Διαμερίσματος Υδρούσας ύστερα από συνεννόηση με την Αντιδήμαρχο Νίκη Μαμάη.

Νερά χορήγησε η ΣΑΡΙΖΑ και τοπικά προϊόντα για το πρωινό τους το super market ΑΒ στο Μπατσί και το ξενοδοχείο Ostria.

Μεγάλη ευγνομωσύνη απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα στο νησί μας για να συνδράμουν τη φροντίδα των μονοπατιών, αλλά και σε όσους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού ανταποκρίθηκαν με τη προσφορά τους, ώστε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν μια θερμή φιλοξενία.

Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες με καθαρισμούς στην Άρνη, στα Αποίκια και στο Κόρθι !

Print Friendly, PDF & Email