2-18 Αυγούστου 2010

 

Συνοπτικός απολογισμός προγράμματος διεθνούς εθελοντικής εργασίας για τον καθαρισμό μονοπατιών στην Άνδρο

67

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τρίτο για φέτος πρόγραμμα διεθνούς εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του φορέα ΕΛΙΞ, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και τοπικό συντονισμό και οργάνωση από την Όλγα Καραγιάννη (AndrosRoutesProject).

Η ομάδα εθελοντών, από τις 2 έως και τις 18 Αυγούστου 2010, δραστηριοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κορθίου και φιλοξενήθηκε, στο Γυμνάσιο του Όρμου Κορθίου. Απασχολήθηκε με τον καθαρισμό 3, από τις πιο όμορφες αγροτικές διαδρομές του νησιού και συγκεκριμένα :

  • της διαδρομής Πίσω Μεριά-Μονή Τρομαρχίων, την οποία και ολοκλήρωσε
  • της διαδρομής Πίσω Μεριά (Μουστάκειο)- Μουσιώνας, την οποία και ολοκλήρωσε και
  • της διαδρομής Κοχύλου-Όρμος Κορθίου, την οποία αν και δεν ολοκλήρωσε, προχώρησε σε σημαντική έκταση

Πιο συγκεκριμένα οι 8 γυναίκες και οι 5 άνδρες από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, και Νότιο Κορέα εργάστηκαν σκληρά καθαρίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τις διαδρομές που τους είχαν ανατεθεί. Η γνώση χρήσης ηλεκτρικών εργαλείων από μέλη της ομάδας, αλλά και η εξασφάλιση τους από το Δήμο Κορθίου, έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά η εργασία της.

8

 

Οι εθελοντές, στον ελεύθερο χρόνο τους, επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νησιού, κολύμπησαν σε κοντινές και πιο απομακρυσμένες παραλίες, ξεναγήθηκαν στο νησί. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια τους, καθώς αρκετοί φορείς και ιδιώτες συνέδραμαν το πρόγραμμα με ποικιλία παροχών. Ενδεικτικά, ο Δήμαρχος Κορθίου παρέθεσε γεύμα στους εθελοντές με τοπικά εδέσματα, στο παραδοσιακό καφενείο της Χρύσας στην Καππαριά, ενώ την προτελευταία βραδιά των εθελοντών στο νησί, ο αρχιτέκτονας Νίκος Βασιλόπουλος τους ξενάγησε στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Κάστρου της Χώρας, με μεταφραστική βοήθεια από τον Αλέξανδρο Μαβή. Το τελευταίο βράδυ των εθελοντών στο νησί, αποχαιρετιστήριο γεύμα διοργανώθηκε στο εστιατόριο Λιθοδομή, στον Όρμο Κορθίου, από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κορθίου. Ο κ. Αναστασόπουλος των εκδόσεων Ergo, ευγενικά δώρησε σε καθένα από τους εθελοντές αξιόλογο λεύκωμα με φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή του Κορθίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email