Πριν μέρες πρόσκοποι από το 2° Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου επισκεφθηκαν την Άνδρο και προσφέραν εθελοντική εργασία στα Ανδριώτικα μονοπάτια (Andros Routes)

Συγκεκριμένα η ομάδα των προσκόπων συντήρησε τις ξύλινες πινακίδες του μονοπατιού 9Α. Το Andros Routes 9a είναι η κυκλική διαδρομή αρχαιολογικού χώρου και παραλίας στην Παλαιόπολη είναι δηλαδή παρακλάδι του Andros Routes 9 που ξεκινά από τις Στραπουργιές, πάει στον Άνω Πιτροφό και φτάνει μέχρι Άνω Απροβάτου.

Η συντήρηση των ξύλινων πινακίδων γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι καιρικές συνθήκες και κύρια ο ήλιος ξεθωριάζουν τα γράμματα και αλλοιώνουν τις πινακίδες. Η συντήρηση τους δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία μιας και το δίκτυο μονοπατιών περιλαμβάνει πολλές ξύλινες πινακίδες.

Οι πρόσκοποι έτριψαν τις φθαρμένες πινακίδες, πέρασαν συντηρητικό το ξύλο και ρετούσαραν τα γράμματα. Όλα αυτά γρήγορα, υπεύθυνα, αθόρυβα, σαν… πρόσκοποι δηλαδή!

Τους ευχαριστούμε θερμά. Ελπίζουμε εκτός από την εργασία να χάρηκαν τα Ανδριώτικα μονοπάτια και να πέρασαν όμορφα. Εις το επανιδείν!

👉 Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, παιδαγωγική και παγκόσμια κίνηση, για νέους ανοιχτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. 🌐 el.wikipedia/wiki

👉 To 2° Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου έχει ιδρυθεί τον Απρίλιο του 1922 από τον φαρμακοποιό Τάκη Τριανταφύλλη και είναι ένα από τα παλαιότερα Συστήματα Προσκόπων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια το Σύστημα εδρεύει εντός του Άλσους Συγγρού. Κάθε χρόνο προγραμματίζονται δράσεις με στόχο τόσο την διαπαιδαγώγηση των παιδιών όσο και την προσφορά στην τοπική κοινωνία και την προσφορά στο περιβάλλον.

🌐 2spa.gr/who-we-are

Print Friendly, PDF & Email