Καθαρισμός & σήμανση διαδρομής 13 από Ρέματα-παραλία Λεύκα & διάσωση χελώνας careta careta ! + video !

Την περασμένη διαδρομή ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της διαδρομής νο 13 που εκτείνεται από την Άρνη κατεβαίνει προς Ρέματα κι από κει συνεχίζει προς την όμορφη παραλία Λεύκα. Ο καθαρισμός εκκρεμούσε καθώς τμήματα της διαδρομής εδώ και πολλά χρόνια είχαν φράξει και καθιστώντας σε σημεία τη διαδρομή προβληματική κι αναγκάζοντας τους πεζοπόρους να κινούνται κατά μήκος χωματόδρομου. Αρκετές ζημιές στο μονοπάτι εξακολουθούν να υπάρχουν στις περιοχές των ρεματιών λόγω κατολισθήσεων και συστηματικής καύσης των πλαγιών στην περιοχή και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις, διαδικασία που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο καθαρισμός της διαδρομής έγινε με προσφορά εργατικών χεριών από την Polembros (15 μέρες εργασίας) και το Soap by Eleni (6 μέρες εργασίας) και προσφορά εθελοντικής εργασίας από μέλη της ομάδας μας (4 μέρες εργασίας).

Η σήμανση που είχε ήδη ολοκληρωθεί στο τμήμα από Άρνη-Ρέματα συνεχίστηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου με προσφορά εθελοντικής εργασίας μελών της ομάδας μας (3 άτομα) και με υλικά που παρείχε η χορηγός μας Kouros.

Συνεχίζοντας τη πορεία εκτός της διαδρομής προς την παραλία Ατένι μια έκπληξη μας περίμενε….μια εγκλωβισμένη χελώνα careta careta μπλεγμένη σε πλαστικά νήματα τσουβαλιού ! Κόψαμε τα δεσμά της κι είχαμε μεγάλη τύχη και χαρά να τη δούμε να συνεχίζει στο ταξίδι της στο πέλαγος…

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, στα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας κι ευγνωμοσύνη που με αφορμή τα μονοπάτια απολαμβάνουμε ολόγυρα τόση ομορφιά …!

Print Friendly, PDF & Email