Ολλανδοί εθελοντές και πάλι στα μονοπάτια μας…!

Ξεκίνησε τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 η 4η διοργάνωση ταξιδιού εθελοντικής εργασίας Ολλανδών στην Άνδρο με στόχο τη στήριξη της φροντίδας των μονοπατιών αλλά και ηχηρή προβολή της Άνδρου ως προορισμού ιδανικού για πεζοπορία με ενεργή τη ντόπια κοινωνία στη φροντίδα των μονοπατιών..

Τα ταξίδια αυτά “προΪόν” συνεργασίας SNP & Andros Routes, διοργανώνονται κάθε άνοιξη και φθινόπωρο με 12 μελείς ομάδες Ολλανδών που ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα στην Άνδρο και διαμένουν για 8 ημέρες βοηθώντας καθημερινά στη συντήρηση των πεζοπορικών διαδρομών. Το ταξίδι περιλαμβάνει διαμονή στα 3 γεωγραφικά διαμερίσματα του νησιού, Υδρούσα, Χώρα και Κόρθι, έτσι ώστε να κατανέμεται η εργασία των εθελοντών σε όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές αλλά και καλύτερη γνωριμία με τη ποικιλομορφία της Άνδρου και των ανθρώπων της.

Η φροντίδα μονοπατιών που πραγματοποιείται στα ταξίδια του Οκτωβρίου, περιλαμβάνει κυρίως τη βελτίωση πεσμένων ξηρολιθιών και την αποκάλυψη των παλαιών λιθόστρωτων από χώμα και φερτά υλικά καθώς η απομάκρυνση της φρέσκιας βλάστησης δεν θα είχε νόημα καθώς αυτή ξεκινά φύεται ταχύτατα λόγω της εποχής..

Στα πλαίσια της 4ης αυτής συνεχόμενης διοργάνωσης, οι Ολλανδοί εθελοντές έφτασαν στην Άνδρο με το απογευματινό πλοίο του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου κι αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους απόλαυσαν γεύμα γνωριμίας και καλωσορίσματος στο Γαύριο. Το γεύμα παρείχαν το εστιατόριο “Καραβοστάσι” μαζί με τον Φιλοπρόοδο Όμιλος “το Γαύριο”. Τη Κυριακή οι Ολλανδοί εθελοντές συνεργάστηκαν με τους ντόπιους εθελοντές κι εργάστηκαν στη διαδρομή 11α από Απροβάτου προς Κατάκοιλο, αποκαλύπτοντας τμήμα του εντυπωσιακού λιθόστρωτου “Πλακωτού δρόμου”. Με μικρό διάλειμμα για κολύμπι στη Χρυσή Άμμο συνέχισαν το έργο καθαρισμού στην περιοχή της Άνω Κατακοίλου προς τη πηγή “Καισαράδες”  όπου και τους έγινε φιλόξενο κέρασμα στο σπίτι του Γιάννη και της Δήμητρας Καίσαρη. Εν συνεχεία παρασχέθηκε στην εθελοντική ομάδα, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, ωραιότατο γεύμα μαγειρεμένο από τους ανθρώπους του χωριού και του Συλλόγου Κατακοίλου.

Οι μεταφορές των εθελοντών έγιναν με τη βοήθεια οχήματος του Δήμου Άνδρου. Η δαπάνη του οδηγού φέτος καλύφθηκε από τους διοργανωτες του ταξιδιού. Το κολατσιό των εθελοντών για τη Κυριακή κέρασε ο φούρνος Κοκκίνη και νερά δόθηκαν από τη ΣΑΡΙΖΑ.

Με τους Ολλανδούς εθελοντές εργάστηκαν οι ντόπιοι εθελοντές Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μπόθος, Λέανδρος Πετράκης και Όλγα Καραγιάννη.  Θερμές ευχαριστίες προς όλους.

Τις επόμενες μέρες οι εθελοντές καιρού επιτρέποντος θα εργαστούν στις περιοχές Άνω Γαυρίου και σε διάφορες περιοχές της Χώρας κι του Κορθίου. Όποιος επιθυμεί να γνωρίσει τους εθελοντές ή να προσφέρει κάποιο κέρασμα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στο info@androsroutes.gr ή καλώντας στο 6977 334334.

Click here to add your own text

Print Friendly, PDF & Email