Κάτω απο έναν ιδανικό καιρό για πεζοπορία συναντηθήκαμε 14 άτομα στον Όρμο Κορθίου από διάφορα μέρη του νησιού (Φελλό, Άνω Γαύριο, Κατάκοιλο, Παλαιόπολη, Χώρα, Κατακαλαίους και Όρμο Κορθίου) κι αφού επιβιβασθήκαμε σε πουλμανάκι οδηγηθήκαμε στα Δυποτάματα για να ξεκινήσουμε τη πεζοπορία μας. Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ήταν χαρούμενη, προεξοφλώντας την όμορφη μέρα που ακολούθησε.
Μετά απο σύντομη ενημέρωση για τη διαδρομή ξεκινήσαμε τη κάθοδο προς τη ρεματιά των Διποταμάτων με το καταπληκτικό τοξωτό γεφύρι ανάμεσα απο παλαιούς νερόμυλους. Τα πολλά νερά αυτής της εποχής πρόσφεραν ένα ωραίο οπτικό, αλλα και ακουστικό θέαμα.
Φτάνοντας στην κορυφή και μετά απο μία μικρή σύσκεψη όλη η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσουμε μέχρι το Επάνω Κάστρο. Ο καλός καιρός και η ακόμα καλύτερη ορατότητα της ημέρας μας επέτρεψε να θαυμάσουμε μία φανταστική θέα του Αιγαίου και του Όρμου απ’εκεί ψηλά.
Στην συνέχεια κατηφορίσαμε προς Κοχύλου για να καταλήξουμε το απόγευμα στον Όρμο.
Καθ’όλη την διάρκεια της πεζοπορίας κλαδέψαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε πεσμένες πέτρες και τις τοποθετήσαμε είτε στις παρακείμενες ξηρολιθιές είτε στις άκρες της “στενής”, συντηρήσαμε τη σήμανση (αποκαλύπτοντας κρυμμένα σήματα και στερεώνοντας πεσμένα) και καταγράψαμε προβλήματα που εμφανίζει η διαδρομή.
Η ημέρα τελείωσε με ένα ωραίο δείπνο με το ίδιο κέφι που μας έκανε νε ξεχάσουμε την κούραση απο την διαδρομή.

Ευχαριστούμε όλη την ομάδα για αυτή τους την βοήθεια και τους περιμένουμε στον επόμενο περίπατο συντήρησης που σύντομα θα ανακοινωθεί !

Print Friendly, PDF & Email