Στην πεζοπορία φροντίδας στη νοτιότερη Άνδρο…Νίονας – Προφήτης Ηλίας – παραλία Στενού!

Κείμενο: Ιωσήφ Παπαδόπουλος- συντονιστής πεζοπορίας
To πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου εγκαινιάσαμε τη φθινοπρωινή έναρξη πεζοποριών φροντίδας στα νότια της Άνδρου !
10 άτομα από Αθήνα, Γαύριο, Χώρα, Μεσαθούρι, Μεσαριά, Φαράλι, Κατακαλαίους  και Κόρθι  μαζευτήκαμε στον οικισμό του Νιόνα για να ξεκινήσουμε τη πεζοπορία μας στην οροσειρά της Ράχης με κατεύθυνση προς το Στενό του Κορθίου

Η καλή μέρα και η διάθεση όλων προδιέθετε ήδη από το πρωινή μας συνάντηση αυτό που θα ακολουθούσε.

Μία καταπληκτική διαδρομή που σ’ αφήνει άφωνο από την ποικιλία του τοπίου.
Ξεκινήσαμε από τον οικισμό του Νιόνα  ανηφορίζοντας την πανέμορφη οροσειρά της Ράχης ,αγναντεύοντας την θάλασσα από τις δύο πλευρές του νησιού, από την μία τον κόλπο του Κορθίου και από την άλλη την Γυάρο με πρώτο προορισμό τον προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής.
Στα μέσα περίπου της ανηφόρας χαθήκαμε μέσα σε μια πυκνή βλάστηση που πολλές φορές μετά βίας περνούσαν οι ακτίνες του ήλιου.
Φθάνοντας στην κορυφή και αφήνοντας στα δεξιά μας το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, αρχίσαμε να κατηφορίζουμε προς την παραλία του Σταυρού και του Στενού.
Μία άλλη εικόνα τώρα μπροστά μας με μία απέραντη θέα στην νότια πλευρά του νησιού που επεκτεινόταν μέχρι νοτιότερα της Τήνου με ολοκάθαρο τον Πάνορμο μπροστά μας.
Φθάνοντας στην παραλία του Στενού κάποιοι πιο τολμηροί βούτηξαν και στα καταγάλανα νερά του.

Η μέρα τελείωσε όμορφα όπως ξεκίνησε γευματίζοντας όλοι μαζί στο Κόρθι.

Καθ’ολη την διάρκεια της πεζοπορίας έγινε καθαρισμός του μονοπατιού από σκουπίδια και κλαδιά  που εμπόδιζαν τον περιπατητή που θα θέλει απολαύσει αυτή την πανέμορφη διαδρομή,ενώ μαζεύτηκαν και πέτρες και τοποθετήθηκαν στις παρακείμενες ξηρολιθιές.
Νέα πεζοπορία φροντίδας σε 2 εβδομάδες.
Print Friendly, PDF & Email