Στην πεζοπορία φροντίδας Διποτάματα-Κοχύλου-Όρμος Κορθίου!

Κείμενο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος – Συντονιστής Πεζοπορίας

Φωτογραφίες : Θ. Τριανταφύλλου

Μία ακόμα πολύ ωραία πεζοπορία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03/02 που διοργάνωσε η ANDROS ROUTES μέσα στα πλαίσια των προγραμματισμένων πεζοποριών συντήρησης που έχει στο πρόγραμμά της που σκοπό έχει να φέρει όσο περισσότερο κόσμο κοντά στα μονοπάτια για να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού, αλλά και την χρησιμότητα συντήρησης τους.

    Συναντηθήκαμε 17 άτομα απ’ όλες τις μεριές της Άνδρου , αλλά και από την Αθήνα που ήρθαν επί τούτου στο Κόρθι και αφού επιβιβαστήκαμε στο πουλμανάκι ξεκινήσαμε για τα Δυποταματα όπου την ομάδα συμπλήρωσαν ακόμα τέσσερα άτομα που μας περίμεναν εκεί.
    Μετά από κάποιες σύντομες συστάσεις ξεκινήσαμε μία πανέμορφη διαδρομή που ο ωραίος καιρός την έκανε ακόμα καλύτερη.Το καταπράσινο τοπίο λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων έδωσε αμέσως μία πολύ καλή διάθεση στην ομάδα , ταυτόχρονα όμως κ’ έναν προβληματισμό για την δουλειά που μας περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα , βλέποντας τα χόρτα να μεγαλώνουν γρήγορα και σε ορισμένα σημεία να κάναν το διάβα μας δύσκολο.Κόψαμε πολλά κλαδιά και καθαρίσαμε το μονοπάτια από αρκετές πέτρες που κάναν το πέρασμά μας δύσκολο.
   Φθάνοντας στην Κοχύλου η ομάδα χωρίστηκε στα δύο,μία ομάδα που συνέχισε μέχρι το κάστρο και μία άλλη που συνέχισε για το Κόρθι.Είκοσι λεπτά αργότερα βρισκόμασταν στο Κάστρο με την υπέροχη θέα στο απέραντο μπλε των Κυκλάδων με τις περισσότερες από χίλιες αποχρώσεις του.Φθάνοντας επάνω επαναλαμβάνεις την ίδια φράση κάθε φορά που το επισκέπτεσαι “Άξιζε τον κόπο με το παραπάνω”Όποιες αρχικές αμφιβολίες για την ανάβαση εξαφανίζονται αμέσως και απολαμβάνεις σιωπηλά για κάποια λεπτά αυτό που απλώνεται μπροστά σου.
   Μετά από ένα διάλειμμα για ένα κολατσιό αλλά και πολλές φωτογραφίσεις με χαρούμενα πρόσωπα, ξεκινήσαμε την κατάβαση με την θέα του Κορθίου πανέμορφη  συνέχεια μπροστά μας.
    Το τέλος της ημέρας μας βρήκε σχεδόν όλους σ’ ένα γνωστό εστιατόριο του Κορθίου όπου κόψαμε την πίτα που ευγενικά μας προσέφερε το αρτοποιείο ” To  Φουρναράκi” του Κορθίου.

Print Friendly, PDF & Email