2nd Andros on Foot Festival – ένας πρώτος απολογισμός !

1 χρόνος προετοιμασίας
8 μελής οργανωτική ομάδα,
39 χωριά της Άνδρου, 20 μνημεία & αξιοθέατα
18 Πολιτιστικοί σύλλογοι με 90 εθελοντές,
48 εθελοντές του Φεστιβάλ, 60 χορηγοί & 35 πάροχοι υλικών & υπηρεσιών
1100 ζευγάρια πόδια,16 μέρες & 100km πεζοπορίας,
ο καιρός σύμμαχος,
πολύ δουλειά, υπομονή & επιμονή και κυρίως…
πολύ αγάπη !

Το δεύτερο Φεστιβάλ πεζοπορίας της Άνδρου

Το καραβάνι του 2ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου «Andros on Foot Festival» ολοκλήρωσε στις 20 Οκτωβρίου 2019 το 16ήμερο ταξίδι του, διασχίζοντας το νησί από βορρά προς νότο.

Οι εγγραφές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν τις 500, ενώ με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκαν και οι 16 προγραμματισμένες πεζοπορίες,με μία μόνο αλλαγή και με περισσότερες από 1100 συμμετοχές.

Ο σχεδιασμός του Φεστιβάλ εξελίχθηκε από τα τέλη του 2018 μέχρι και την υλοποίηση του τον Οκτώβριο του 2019. Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ συνεργάστηκαν υπό το συντονισμό 4μελούς οργανωτικής ομάδας εθελοντών του εγχειρήματος Andros Routes :

  • 18 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άνδρου
  • 27 εθελοντές του εγχειρήματος Andros Routes,
  • 21 εθελοντές του Φεστιβάλ,
  • 60 χορηγοί
  • 35 πάροχοι υλικών & υπηρεσιών

Το ταξίδι & οι άνθρωποι…

1115 ζευγάρια πόδια βάδισαν τμήματα του σηματοδοτημένου πεζοπορικού δικτύου της Άνδρου, διαβαίνοντας από τα περισσότερα χωριά & αστικά κέντρα του νησιού :

στη βόρεια-βορειοδυτική Άνδρο : τον Αμόλοχο, τους Φρουσαίους, το Βαρίδι, το Καλυβάρι, το Γαύριο, τον Άγιο Πέτρο, το Μπατσί, το Άνω και Κάτω Απροβάτου, την Παλαιόπολη

στη κεντρική & ανατολική Άνδρο : την Κατάκοιλο, την Άρνη, τις Μένητες, τη Μεσαριά, τα Λάμυρα, το Μεσαθούρι, τα Υψηλού, τα Αλαδινού, το Κουρέλι, τη Χώρα, τα Λιβάδια, τα Αποίκια, τους Κατακαλαίους, τη Βουρκωτή

στη κεντρική & νότια Άνδρο : το Κόρθι, τη Καππαριά, τη Πίσω Μεριά, τα Αηδόνια, τα Αμμονακλειού, το Μουσιώνα, το Κόρθι, τον Όρμο Κορθίου, το Ρωγό, τα Λαρδιά, το Γιαννισαίο, το Έξω και το Μέσα Βουνί, τα Κοχύλου, το Συνετί

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και όπου ήταν δυνατό ξεναγήσεις στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Άνδρου κατά μήκος του πεζοπορικού δικτύου και συγκεκριμένα:

στους νερόμυλους των Φρουσαίων & των Διποταμάτων, στο πύργο του Αγίου Πέτρου, στη Μονή Αγίας, στο αρχαιολογικό Μουσείο της Παλαιόπολης και στην αρχαία Ακρόπολη, στο σπήλαιο του Αλαδινού, στις πηγές των Μενήτων και των Αηδονίων, στους καταρράκτες της Πυθάρας, στον πύργο Αγαδάκη και τον υπο διαμόρφωση βοτανικό του κήπο, στη Μονή Αγίας Ειρήνης, στη Μονή Αγίου Νικολάου, στη Μονή Παναχράντου, στο Επάνω Κάστρο, στο αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας, στις εκθέσεις ζωγραφικής της Γιάννας Ανδρεάδη και ξυλογλυπτικής του Κώστα Σκόρδου, στο λαογραφικό Μουσείο του Συνετίου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων όπως στο κτήμα Λιόκιτρα και τον μπαξέ Πολέμη στη περιοχή Λιβαδίων

Διανύθηκαν συνολικά 100km μέσα σε 16 μέρες.

Ουσιαστικοί συνδιοργανωτές αυτής της πολύχρωμης γιορτής ήταν οι άνθρωποι των πολιτιστικών συλλόγων των περισσοτέρων χωριών από τα οποία πέρασε το καραβάνι του Φεστιβάλ. Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να μοιραστούν τοπικά έθιμα και γεύσεις με τους περιπατητές. Πλούσια και γενναιόδωρα τα κολατσιά και τα γεύματα που μαγείρεψαν οι άνθρωποι των χωριών περιμένοντας στο τέλος κάθε πεζοπορίας τους περιπατητές, στη πλειοψηφία τους σερβιρισμένα στους χώρους των σχολείων της κάθε περιοχής όπου οι Σύλλογοι διατηρούν την έδρα τους. Σε αρκετές περιπτώσεις τα γεύματα των Συλλόγων συνδυάστηκαν με μικρά παζάρια τοπικών προϊόντων, παραδοσιακή μουσική, χορούς και τοπικά έθιμα όπως τα τσούνια στα Πέρα Χωριά.

Το φετινό διήρκησε 16 συνολικά μέρες, ήταν δηλαδή μικρότερο σε διάρκεια κατά μια πλήρη εβδομάδα από το περσινό που διήρκεσε 23 μέρες. Οι εγγραφές στο φετινό 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου ξεπέρασαν τις 500 εμφανίζοντας σχετική αύξηση έναντι του περσινού Φεστιβάλ που υπήρξε μεγαλύτερης διάρκειας με σχεδόν τους ίδιους αριθμούς εγγραφών.

Οι συμμετοχές στις 16 ημέρες δράσεων του Φεστιβάλ ξεπέρασαν τις περσινές καθώς ανήλθαν σε 1150. Ενδεικτική της ανταπόκρισης του κόσμου ήταν η εξάντληση των θέσεων που είχαν τεθεί ως όριο για τις καθημερινές πεζοπορίες, σχεδόν για όλες τις μέρες του Φεστιβάλ, αλλά και οι λίστες αναμονής που δημιουργήθηκαν για αρκετές μέρες του Φεστιβάλ.

Και φέτος όπως και πέρσι στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες υπήρξαν Έλληνες (σε ποσοστό 80%). Οι αλλοδαποί προήλθαν από χώρες της Βόρειας κυρίως Ευρώπης και συγκεκριμένα Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ υπήρξαν συμμετοχές και από το Ισραήλ, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν φέτος η συμμετοχή στο Φεστιβάλ τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Άνδρου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Χώρας και του Γυμνασίου Γαυρίου.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή 20 μελούς ομάδας του Ορειβατικού Συλλόγου της Κρήτης, αξιοποιώντας την απευθείας σύνδεση Άνδρου-Κρήτης αλλά και ορειβατικών ομάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Φετινές δράσεις που ξεχώρισαν υπήρξαν εκείνες στις 9 και 16 Οκτωβρίου, η πρώτη μια ολοήμερη επίσκεψη στον ιστορικό τόπο και την προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της Γυάρου και η δεύτερη, αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Άνδρου τη Χώρα, με ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μνημεία, εκθέσεις, επίσκεψη στον υπό διαμόρφωση βοτανικό κήπο της Άνδρου και γνωριμία με γεύσεις και χορούς της Άνδρου. Παρόλες τις αντιξοότητες πραγματοποίησης του ταξιδιού στη Γυάρο λόγω ασυνέπειας από παρόχους μετακίνησης, με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων βρέθηκε λύση.

Κοινός παρονομαστής και των δύο Andros On Foot Festival υπήρξε η χαρά και η σύνδεση του κόσμου που συμμετείχε, τόσο από τη σκοπιά των οικοδεσποτών όσο και των ανθρώπων που βάδισαν μαζί με το καραβάνι του Φεστιβάλ… άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και καταβολών έγιναν μια παρέα, ένα πολύχρωμο υπέροχο ανθρώπινο μωσαϊκό.

Το Φεστιβάλ λειτούργησε ως μέσο μοιρασιάς και γνωριμίας με την απίστευτη και κρυμμένη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Άνδρου που μόνο το βάδισμα στα μονοπάτια μπορεί να αποκαλύψει, ενώ η αυθεντική Ανδριώτικη φιλοξενία, το όμορφο πρόσωπο της Άνδρου ζέστανε καρδιές και συγκίνησε.

Ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν σκληρά μήνες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου για να υλοποιηθεί το πολυήμερο αυτό event. Στη σταθερή εθελοντική ομάδα Andros Routes, στους εθελοντές που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ, στους συνδιοργανωτές Συλλόγους, στους χορηγούς, καθώς και στον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όλοι οι συντελεστές παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

Σύλλογοι, πάροχοι απομονωμένων περιοχών & χώροι φαγητού (από βορρά προς νότο)

Κάτοικοι & Κοινότητα Μακροταντάλου, οικογένεια κυρίου Αριστογείτονα

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου & κάτοικοι

Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού

Σύλλογος Απανταχού Αποικιανών

Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνης

Πολιτιστικός Σύλλογος Βουρκωτής

Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχνού

Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου

Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων

Πολιτιστικός Σύλλογος Μενήτων

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόπολης

Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Χωριών

Πολιτιστικός Σύλλογος Συνετίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Υψηλού-Λαμύρων-Μεσαθουρίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πίσω Μεριάς “το Μουστάκειο”

Σύλλογος Γυναικών Κορθίου

Σύλλογος Γυναικών Χώρας – χορευτικό συγκρότημα «Χορεύανδρος»

Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου

Ταβέρνα Θωμά στην Κάτω Κατάκοιλο

Συνδιοργανωτές & Αιγίδες (με αλφαβητική σειρά)

ΕΟΤ (αιγίδα)

Δήμος Άνδρου

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου (αιγίδα)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χορηγοί (με αλφαβητική σειρά)

Δήμος Άνδρου

Διαπούλης Άρης – Φαρμακείο

Κουρτέση Ελένη-SOAP BY ELENI

Πολέμης Σπύρος-POLEMBROS SHIPPING

Micra Anglia – Ξενοδοχείο

Sariza Spring Hotel

Fast Ferries

Verstrynge Rosemary

Χορηγοί φιλοξενίας & εστίασης 

Αθηνά Κυρτάτα & Σάκης Αντωνόπουλος, παροχή κεράσματος στα πλαίσια της επίσκεψης στο κτήμα “Λιόκιτρα” στα Λιβάδεια

“Ανθός Γαυρίου”, ζαχαροπλαστείο, παροχή γλυκών

Αφοι Τριδήμα Κρεοπωλείο, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

“Ερμής” Ζαχαροπλαστείο, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Εστιατόριο “Ενδοχώρα”, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Εστιατόριο “Λήθη” , παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Καφέ “La Strada¨, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

“Κρισίλιας” Φούρνος, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

“Λάσκαρης” Ζαχαροπλαστείο, παραχώρηση Info Point Χώρας & παροχή γλυκών

Μονή Αγίας

Μονή Αγίας Ειρήνης

Μονή Παναχράντου

Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Πολέμης Σπύρος, παραχώρηση του μπαξέ του για τη πραγματοποίηση του γεύματος από τον Σύλλογο Λιβαδείων

Ροδοζάχαρη, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Androp Οινοποιείο, παροχή ποτών για το κέρασμα στη Χώρα

Blue Dolphin – φιλοξενία  ξεναγών της WWF και της ξεναγού μας στο Επάνω Κάστρο Μαρίας Φωτούχου

Fresco Juice & Salad Bar, παροχή εδεσμάτων για το κέρασμα στη Χώρα

Micra Anglia Ξενοδοχείο- παραχώρηση χώρου για σεμινάριο εθελοντών

Pension Stella (φιλοξενία για το σεμινάριο πρώτων βοηθειών)

Vassiliki studios – φιλοξενία συνεργείου και δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Χορηγοί ξεναγήσεων

Ανδρεάδη Γιάννα – ξεναγήση στην έκθεση “Αγκάθια και Αμάραντα” στον εκθεσιακό χώρο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης

Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου – για την επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία του Ταξιάρχη στη Μεσαριά

Βροντίση Μαρία – επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- ξενάγηση στην κοιλάδα Αποικίων-Κατακαλαίων-Βουρκωτής

Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων – για την επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στον Κόρθι και την επίσκεψη στον ναό του Ταξιάρχη της Μεσσαριάς

Καϊρειος Βιβλιοθήκη – φιλοξενία στο κτήμα Αγαδάκη και επίσκεψη στον βοτανικό κήπο

Καλάβρια Ελένη-  υπεύθυνη αρχαιολόγος Άνδρου- παρουσίαση στοιχείων για τον Πύργο του Αγίου Πέτρου

Παλαιοκρασσά Λυδία αρχαιολόγος-υπεύθυνη ανασκαφής Παλαιόπολης (ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης & την αρχαία ακρόπολη)

Παπανικολάου Σταυρούλα- παροχή στοιχείων για το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Κόρθι

Στεφάνου Δημήτρης – ξενάγηση στη κοιλάδα της Βουρκωτής και του Αγίου Νικολάου

Φωτούχου Μαρία αρχαιολόγος ανασκαφικής ομάδας κ. Δωρή -ξενάγηση στο Επάνω Κάστρο

Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων – παροχή άδειας για την επίσκεψη στη Γυάρο

Gallery Αδαμαντία – έκθεση ξυλογλυπτικής

Life Andros Park- ξενάγηση στη χλωρίδα της Άνδρου

WWF Hellas- γραφείο Σύρου, Χρήστο Παπαδά για τη συνδιοργάνωση της επίσκεψης στη Γυάρο, τους ξεναγούς μας φύλακες της Γυάρου Βίκυ Δεναξά και Αποστόλη Ζαμπλάκο

Χορηγοί μετακινήσεων & ασφάλειας

ΕΚΑΒ (εκπαίδευση εθελοντών Andros Routes σε πρώτες βοήθειες)- Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Κώστα Αυγέρη, υπεύθυνο εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ και τον Αντώνη Περτέση).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αργυρώ Τσιαλού, διασώστρια του ΕΚΑΒ που περπάτησε μαζί μας εθελοντικά τις περισσότερες μέρες του Φεστιβάλ στηρίζοντας τη διοργάνωση

ΚΤΕΛ Άνδρου, ειδικές τιμές στα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Μπαλόγιαννης Χρήστος, παροχή μετακινήσεων επιλεγμένες μέρες του Φεστιβάλ

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου (διαθεσιμότητα σε περίπτωση διάσωσης)

Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (διαθεσιμότητα σε περίπτωση διάσωσης)

Aegean Ventures

Euro rent a car – Άννα Βρεττού

EXPLORE ANDROS, παροχή μετακινήσεων επιλεγμένες μέρες του Φεστιβάλ

GOLDEN STAR FERRIES, ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ και δωρεάν εισιτήρια καλεσμένων & δημοσιογράφων

FAST FERRIES, ειδικές τιμές για τα μέλη του Φεστιβάλ

Χορηγοί επικοινωνίας

Ανδριακή εφημερίδα- Μαριάννα Φωτοπούλου

ΕΡΤ τηλεόραση

Λουκίσας Βαγγέλης

Μαρμαράς Νώντας (promo video Φεστιβάλ)

Ο περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου (blog)

ASTERAS 92 -Μιχάλης Αστράς

Χορηγοί χώρων, υλικών & εξοπλισμού

Bικτωράτου Μαρίκα & Ηλίας-We Insurance (ασφάλιση)

Καλλιβρούση ζαχαροπλαστείο (γλυκά)

Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου (προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» και υποστήριξη της ταινίας του WWF )

Λάσκαρη ζαχαροπλαστείο (γλυκά & παραχώρηση χώρου για το Festival Info Point της Χώρας)

Λιόκιτρα αγρόκτημα- Αθηνά Κυρτάτα & Σάκης Αντωνόπουλος (επίσκεψη, κέρασμα και ξενάγηση στο κτήμα)

Λογάρι βιβλιοπωλείο (παραχώρηση χώρου για το Festival Info Point του Γαυρίου)

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ ΑΕ (εταιρεία παραγωγής της ομώνυμης ταινίας- προβολή)

Μπακέλας ζαχαροπλαστείο (γλυκά)

GUTENBERG εκδόσεις, Γιάννης Μαμάης & Γιώργος Δαρδανός (εκτυπώσεις )

KOUROS – Γιάννης & Χαρά Τσεπέρκα (μηχανισμοί banner)

Εθελοντές Andros Routes (με αλφαβητική σειρά)

Αποστολοπούλου Μυρτώ

Αυγουστής Νίκος (πεζοπορίες)

Βρατσάνου Βιολάντη (πεζοπορίες)

Βραχνός Αλέξανδρος (οργανωτική ομάδα & πεζοπορίες)

Γιώργος Βρεττός (πεζοπορίες)

Καραγιάννη Όλγα (συντονιστική ομάδα & πεζοπορίες)

Κλεισούρας Αχιλλέας (γραφιστική επιμέλεια & σκίτσα)

Κοντομάρκος Γιώργος (λογιστική υποστήριξη)

Κριεζή Λε Μπολλόκ Ιωάννα (οικονομική διαχείριση)

Κωστής Αλέξανδρος  (πεζοπορίες)

Μαβής Αλέξανδρος (υποστήριξη στη διοργάνωση του ταξιδιού στη Γυάρο)

Μπόθος Δημήτρης (πεζοπορίες)

Παπαδόπουλος Ιωσήφ  (οργανωτική ομάδα-πεζοπορίες)

Παρασκευόπουλος Νίκος  (οργανωτική ομάδα-πεζοπορίες & υπεύθυνος συντονισμού γευμάτων Συλλόγων & επισκέψεων σε μνημεία)

Πετράκης Λέανδρος (πεζοπορίες & στήριξη info point Γαυρίου & Μπατσίου)

Πετρόπουλος Βασίλης (πεζοπορίες)

Σβυριάδης Κωνσταντίνος (υπεύθυνος social media)

Τριδήμας Γιάννης (πεζοπορίες)

Χαλά Αθηνά (υποστήριξη στο γεύμα Συλλόγου Πέρα Χωριών)

Xριστόπουλος Στέφανος  (πεζοπορίες)

Gillespie Jola  (συντονιστική ομάδα & στήριξη Festival Info point Γαυρίου)

Gillespie Richard  (συντονιστική ομάδα & στήριξη Festival Info point Γαυρίου)

Kleijne Gerard (υποστήριξη website, προβολή στην Ολλανδία & στατιστικά στοιχεία website)

Kramer Gerard (υπεύθυνος υλικών Φεστιβάλ, πεζοπορίες κ.α. βοήθειες)

Stahlmann Ulli (συντονιστική ομάδα, πεζοπορίες & υπεύθυνη Festival Info point Γαυρίου)

Straatjes Peter (διαχείριση υλικών Festival & πεζοπορίες)

Tuit Marianne (διαχείριση υλικών & πεζοπορίες)

Εθελοντές Φεστιβάλ (με αλφαβητική σειρά)

Βερναρδή Βίκυ (υποστήριξη πεζοποριών & διαδικασίας check in/out)

Ιωαννίδης Κώστας (υποστήριξη πεζοποριών)

Καρπέτη Εύη (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Καρπέτης Δημήτρης (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Κορκοδείλου Ανδριάννα (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Κουρής Βασίλης (πεζοπορίες)

Κυρτάτα Αθηνά (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Λαμπριάδου Μαρία (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Λογοθέτη Κατερίνα (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Μακρυγιάννη Ναυσικά (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Μάρκου Βιολέττα (υποστήριξη προβολής)

Μηνδρινός Γιάννης (υπεύθυνος Τύπου ελληνικών ΜΜΕ)

Νικολαΐδου Μαρίζα (υποστήριξη Info Point Κορθίου)

Νταλάρη Ελένη (υποστήριξη Info Point Χώρας)

Πολίτου Ελένη (υποστήριξη Info Point Γαυρίου)

Τριδήμα Κατερίνα (υποστήριξη Info Point Γαυρίου)

Τριδήμας Ανδρέας (υποστήριξη Info Point Γαυρίου)

Τσιάλου Αργυρώ (διασώστρια ΕΚΑΒ-παροχή πρώτων βοηθειών)

Blackley Miles (υποστήριξη Info Point Γαυρίου)

Pantazes Katerina (υποστήριξη Info Point Γαυρίου)

Wark Laura  (υποστήριξη Info point Γαυρίου)

Συνεργάτες Andros Routes

Αυγέρης Γιώργος (συνεργάτης λογισμικού)

Λάζαρη Ειρήνη (συνεργάτης κειμενογράφος, διαχείριση κρατήσεων & επικοινωνίας & στελέχωση Info Point Κορθίου)

Μαρμαράς Επαμεινώνδας (φωτογραφική & video κάλυψη Φεστιβάλ)

Στεφανή Γεωργία (διαχείριση εγγραφών)

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα απολογιστικά στοιχεία που θα συμπεριλάβουν μεταξύ άλλων τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων αλλά και την απήχηση του 2nd Andros on Foot Festival στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Print Friendly, PDF & Email