Πεζοπορίες φροντίδας και συντήρησης μονοπατιών 2021

Φωτογραφίες: Κλειώ Μεεντίζ, Gerard Kramer, Όλγα Καραγιάννη, Βασίλης Πετρόπουλος

Πεζοπορίες φροντίδας και συντήρησης μονοπατιών το 2021! – Ένας μικρός απολογισμός δράσεων Andros Routes μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός που έφερε μεγάλη αναστάτωση σε όλο τον πλανήτη αναστατωσε ακόμη και τις… πέτρες! Βεβαίως οι πέτρες και τα ντουβάρια μόνο από ανθρώπινο χέρι κινδυνεύουν… όπως επίσης είναι γνωστό πως “Πέτρες που δεν πατιούνται χορταριάζουν”!

Εκεί λοιπόν που όλο το χειμώνα θα διοργανώναμε κάθε δεκαπέντε μέρες πεζοπορίες φροντίδας με συμμετοχή κόσμου, μείναμε να περπατάμε και να φροντίζουμε τα μονοπάτια μόνοι μας… βέβαια σε αυτό το σημείο οφείλουμε να πούμε πως εκτός από εμάς τους “αγγέλους των μονοπατιών” πολλοί Ανδριώτες περπατούσαν σαν διέξοδο από τον εγκλεισμό του κορονοϊού. Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη, ένα καλό νέο, που ελπίζουμε να γίνει συνήθεια.

Μέχρι να αποκατασταθεί ο “ρυθμός του κόσμου” και να επιστρέψουμε στις ζωές μας προ covid19… εθελοντές και τοπικοί σύλλογοι ελέγχουμε, καθαρίζουμε, αντικαθιστούμε φθαρμένα σήματα με σκοπό την καλύτερη φροντίδα των μονοπατιών.

Οταν τελειωσουμε θα απονείμουμε τα εύσημα ονομαστικά σε όσους βοήθησαν, για την ώρα σας ευχαριστούμε συνολικά… και συνεχίζουμε! Να προσέχετε τους εαυτούς! και να θυμάστε πως εκεί έξω στα Ανδριώτικα μονοπάτια φυσά μόνο ο άνεμος της αισιοδοξίας! ❤️ We love this island, we love the paths.

👣 Αν βαρεθήκατε να περπατάτε στο ίδιο μονοπάτι, βρείτε μια άλλη διαδρομή εδώ

👉 Γίνε κι εσύ εθελοντής Andros Routes και ανέλαβε την επίβλεψη μιας διαδρομής! Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Print Friendly, PDF & Email