2η δράση φροντίδας της διαδρομής 14 από Γαύριο για Άνω Γαύριο

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 με τη βοήθεια 6 μελών της εθελοντικής μας ομάδας από Άνω Γαύριο, Μπατσί, Απροβάτου, Στενιές, Μεσαθούρι και Κατακαλαίους πραγματοποιήσαμε 2η εξόρμηση φροντίδας της διαδρομής 14 από Γαύριο για Άνω Γαύριο. Εργαστήκαμε σε άλλο τμήμα της διαδρομής ψηλότερα του ταφείου του Άνω Γαυρίου, το οποίο λόγω της πολυετούς αχρηστίας τους, αλλά και της διάβρωσης από επιφανειακά ύδατα (που δυστυχώς λόγω της κατασκευής του δρόμου έχουν διοχετευτεί να ρέουν εντός της διαδρομής), είχε καταστεί ιδιαίτερα κακοτράχαλο, ενώ δεν έλειπε και η φρέσκια βλάστηση.

Αναλυτικότερα, 4 τμήματα καθαρίστηκαν με χορτοκοπτικό, τσάπες και ψαλίδες,  εξομαλύνθηκε το terrain τους και κατασκευάστηκαν πέτρινα σκαλιά στην είσοδο του ενός τμήματος. Επίσης, μαζεύτηκε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών και μπαζών σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Σε κάποια σημεία της διαδρομής, που κρίθηκε απαραίτητο ενισχύθηκε επίσης η σήμανση με μικρά πινακιδάκια (4 τεμ.)

Την ίδια ώρα, που η εθελοντική μας ομάδα εργαζόταν, εργάτες με δωρεά του Ανδρέα και της Κατερίνας Σαργολόγου κατασκεύαζαν στο τμήμα στο οποίο είχαμε πραγματοποιήσει εργασίες (αποκομιδή  μπαζών και εξομάλυνση terrain) την προηγούμενη Κυριακή 17 Μαϊου, υπέροχα πέτρινα σκαλιά και στο σημείο όπου η κάθοδος στο μονοπάτι ήταν επικίνδυνα κατηφορική.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μου γενναιόδωρα αφιέρωσαν την Κυριακή τους στη φροντίδα της διαδρομής 14 από Γαύριο για Άνω Γαύριο, τον Νίκο Αυγουστή, το Βασίλη Κουρή, τη Μυρτώ Αποστολοπούλου, το Δημήτρη Μπόθο, τη Βάνα Ντατσούλη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανδρέα και την Κατερίνα Σαργολόγου για τα καταπληκτικά σκαλιά, που “χάρισαν” στη διαδρομή 14 και  που για μια φορά ακόμη μας κέρασαν και μας δρόσισαν στη φιλόξενη αυλή τους.

Σιγά σιγά, η διαδρομή 14 από Γαύριο για Άνω Γαύριο με τη βοήθεια ανθρώπων που ενδιαφέρονται και αγαπούν διορθώνεται και ομορφαίνει. Ελπίζουμε με μία ακόμη εξόρμηση να θυμίζει τις εποχές που η χρήση της ήταν σεβαστή κι οι άνθρωποι την περιποιούνταν.

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση