4η πεζοπορία φροντίδας για τα μονοπάτια της Άνδρου

Η μέρα ήταν εξαιρετική, τόσο ο καιρός όσο και η παρέα! Μαζευτήκαμε 18 άτομα από διάφορες περιοχές του νησιού, Γαύριο, το Άνω Γαύριο, το Μπατσί, τ’ Απροβάτου, τα Υψηλού, το Μεσαθούρι, τις Στενιές, τους Κατακαλαίους και με τη βοήθεια του Δημήτρη Λάσκαρη και όχημα του Δήμου Άνδρου μεταβήκαμε στην περιοχή των Άνω Ευρουσσών κάνοντας μια μικρή στάση στη λεγόμενη «Μπίλα». Η πορεία μας συνεχίστηκε στην κατάφυτη περιοχή των Ευρουσσών με μικροπεριπέτειες λόγω αυξημένου νερού, υγρασίας και ολισθηρότητας όπου επισκεφθήκαμε το ξωκλήσσι του Άι Γιάννη του Θεολόγου και εν συνεχεία του Αρχάγγελου Γαβριήλ. Καθαρίσαμε κατά τόπους αυξημένη βλάστηση και καθώς πλησιάζαμε προς τις Στραπουργιές μαζέψαμε σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής. Μοναδική μας απογοήτευση η ξηλωμένη σήμανση που με τόσο κόπο είχε τοποθετηθεί στα πλαίσια των δράσεων μας κατά μήκος της διαδρομής, άγνωστο από ποιους και για ποιο λόγο…

Στις Στραπουργιές, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Άνδρου, μας υποδέχθηκε ο Νίκος Περτέσης όπου μας ξενάγησε συνοδεύοντας μας μέχρι τον Πύργο του Αθηναίου και το ταφείο των Στραπουργιών. Μας διηγήθηκε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για το χωριό και τους ανθρώπους του μοιράστηκε μαζί μας τη λύπη του που ένα ακόμη αξιόλογο μνημείο της Άνδρου όπως ο Πύργος του Αθηναίου μαραζώνει χωρίς φροντίδα και μάλλον χωρίς προοπτική. Η μέρα, που κράτησε πολύ περισσότερο από ότι σχεδιάζαμε, ολοκληρώθηκε με πλούσιο γεύμα στην ταβέρνα «Ασημόλευκα» στα Υψηλού αργά το απόγευμα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες για την παρέα και τις μοιρασιές, τον Δήμο για την υποστήριξη κι ιδιαίτερα τον Δημήτρη Λάσκαρη πάντα πρόθυμο να βοηθήσει, τον ξεναγό μας Νίκο Περτέση. Ελπίζουμε η ίδια και μεγαλύτερη παρέα να ξαναβρεθούμε και πάλι σε άλλες ομορφιές της Άνδρου στην επόμενη εξόρμηση που θα ανακοινωθεί σύντομα!

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση