5η πεζοπορία φροντίδας (2014-2015) για τα μονοπάτια της Άνδρου

Η πρώτη μας πεζοπορία φροντίδας για το 2015 πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015,

με επιτέλους καλό καιρό αν και τα χιόνια ψηλά στα βουνά της Άνδρου δεν είχαν ακόμη λιώσει…! Μαζευτήκαμε 11 άτομα από διάφορες περιοχές του νησιού, Μπατσί, Απροβάτου, Υψηλού, Μεσαθούρι, Λάμυρα, Χώρα, Στενιές, Κατακαλαίους, Κοχύλου και Όρμο Κορθίου στις 10.30 το πρωί στη Σταυροπέδα. Κινηθήκαμε εν τέλει ανάποδα από το αρχικό πρόγραμμα καθώς το λεωφορείο του Δήμου θα μας παραλάμβανε το μεσημέρι. Η παρέα για μια φορά ακόμη εξαιρετική και ιδιαίτερα εργατική καθώς η πορεία μας που κανονικά διαρκεί 2,5 ώρες διήρκησε 6 ώρες ! Καθαρίσαμε αυξημένη κατά τόπους βλάστηση και πεσμένα κλαριά λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που εμπόδιζαν τη διέλευση καθώς και σκουπίδια. Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα στην πηγή με τις πλύστρες στα Σασά, πήραμε τον ανηφορικό δρόμο για τη Μονή Παναχράντου όπου και φτάσαμε κατά τις 4.30 απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα. Στη Μονή μας περιποιήθηκαν με ωραία κεράσματα και μας συντρόφεψαν ο ηγούμενος πατέρας Ευδόκιμος και ο μοναχός Φιλάρετος.

Με τη βοήθεια φίλου της παρέας κατεβήκαμε με ΙΧ στην άσφαλτο στα Φάλικα όπου μας περίμενε το λεωφορειάκι του Δήμου και μας μετέφερε πίσω στα οχήματα μας στη Σταυροπέδα.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν με συγκινητικό πραγματικά μεράκι, στο Δήμο Άνδρου για τη σταθερή βοήθεια στη μεταφορά και στους ανθρώπους της Μονής Παναχράντου για τη ζεστή φιλοξενία.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα μας εξόρμηση!

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση