7η πεζοπορία φροντίδας για τα μονοπάτια της Άνδρου

Εκτάκτως και η 7η πεζοπορία φροντίδας την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στη διαδρομή Βουρκωτή-Μονή Αγίου Νικολάου

 Εκτάκτως πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 την 7η πεζοπορία φροντίδας των μονοπατιών της Άνδρου, χωρίς ανακοίνωση αλλά καλώντας τηλεφωνικά τους σταθερούς συμμετέχοντες σε αυτές τις εξορμήσεις μας, καθώς και πάλι η μεταβαλλόμενη πρόβλεψη δεν μας επέτρεψε έγκαιρη ανακοίνωση.

 9 λοιπόν άτομα από Μπατσί, Απροβάτου, Όρμο Κορθίου, Μεσαθούρι, Λάμυρα, Στενιές, και Κατακαλαίους μαζευτήκαμε το πρωί της Κυριακής στη Βουρκωτή.  Με μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε την αποξήλωση σημάτων εντός του οικισμού της Βουρκωτής κάποια από τα οποία αντικαταστήσαμε. Κατηφορίζοντας προς τον ποταμό Άχλα με το υπέροχο τοξωτό γεφύρι καθαρίσαμε κατά τόπους τμήματα με αυξημένη βλάστηση σηκώσαμε λίγες πέτρες από τις δυστυχώς πολλές που είναι πεσμένες στη διαδρομή αυτή και τοποθετήσαμε σήμανση σε τμήμα που εκκρεμούσε μεταξύ Βαριδίου και ποταμού. Η πορεία μας κατέληξε με σύντομη επίσκεψη στη Μονή Αγίου Νικολάου.

 Η παρέα για μια ακόμη φορά κεφάτη, δεμένη και πολύ εργατική και η πορεία μας με διάλειμμα στο γεφύρι για κολατσιό κράτησε συνολικά περίπου 5 ώρες (αντί για 2 )!

 Η όμορφη μέρα ολοκληρώθηκε με μεζέδες, κρασί, καφεδάκια και λουκουμάδες στο καφενείο του Παριανού στα Αποίκια, όπου κάποιοι από την παρέα το ξενύχτησαν…!

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ζεστή παρέα των συμμετεχόντων και σύντομα ανακοίνωση της 8ης πεζοπορίας φροντίδας των αγαπημένων μας μονοπατιών!

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση