Φωτογραφίες: Νίκος Παρασκευόπουλος, Άννα Καλατζή, Όλγα Καραγιάννη

Το μονοπάτι 7 ξεκινά από τη Μονή Παναχράντου διασχίζει την πλούσια από βλάστηση πλαγιά του Γερακώνα προς Σασά, κατόπιν μέσα από τα Αλάδου φτάνει στην στεγνή από δένδρα Σταυροπέδα για να καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο της Ζαγοράς. Οι εναλλαγές του τοπίου πολλές, την βιοποκιλότητα του βουνού κάτω από το μοναστήρι διαδέχεται το ξερό τοπίο της δυτικής ακτής.

Από Σασά σε Αλάδου ένα μέρος του μονοπατιού συναντά τον αυτοκινητόδρομο. Προσπαθούμε  να αποφεύγουμε παρόμοιες “συναντήσεις” αλλά κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο να “πατάμε” άσφαλτο. Στη συγκεκριμένη διαδρομή ο αγαπητός Λύσανδρος Λάβδας από το Κουρέλι μας υπέδειξε το παλιό μονοπάτι που σηματοδοτήσαμε χθες Σάββατο 10 Ιουλίου 2021. Η χαρά πολλαπλή μιας και ήταν μαζί μας ο νέος Route Angel Μαθιός Μανσόλας. (Καλώς ήρθες Μαθιέ!) Στα άξιοπρόσεχτα της χθεσινής μέρας το ελάχιστο πλάτος της στενής (μονοπάτι ανάμεσα σε ντουβάρια ξερολιθιάς) Πιο στενή από αυτή τη στενή στο νησί δεν υπάρχει! Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν!

INFO
Όλη η διαδρομή είναι 6 km και περπατιέται περίπου σε 2 ώρες και κάτι (μαζί με πορεία προς αρχαιολογικό χώρο Ζαγοράς) Το τμήμα που σηματοδοτήσαμε είναι κάτι παραπάνω από ένα χιλιόμετρο. Νερό βρίσκουμε στο Μοναστήρι, στα Σασά, Αλάδου… μετά νερό τέλος, μόνο ήλιος καυτός. Φυσικά μπορούμε να ξεκινήσουμε από την Ζαγορά, αν είναι καλοκαίρι θέλει προσοχή τις ώρες που ο ήλιος είναι ψηλά γιατί η ανηφόρα προς το μοναστήρι είναι μεγάλη.

Print Friendly, PDF & Email