Στην 14η πεζοπορία φροντίδας από Αποίκια – Ευρουσές – Στραπουργές!

15 άτομα συμμετείχαμε στην 14η πεζοπορία φροντίδας της περιόδου 2015 – 2016 στην περιοχή των Αποικίων. Συγκεντρωθήκαμε από πολλές περιοχές του νησιού όπως Απροβάτου, Μπατσί, Γαύριο, Συνετί ,Χώρα, Μεσαθούρι, Κατακαλαίους στην πλατεία Αποικίων. Ύστερα από τις μεταξύ μας συστάσεις ξεκινήσαμε την πεζοπορία μας ανηφορίζοντας προς το Τρικόλι για να μπούμε στην παλαιά “στενή”.

Η συγκεκριμένη κατάφυτη διαδρομή αλλά και το καλοκαιρινό απογευματάκι μας χάρισαν μια ακόμη απολαυστική πεζοπορία φροντίδας. Αφού ανηφορίσαμε αρχικά στην πλαγιά του Πετάλου περνώντας από διαδοχικές ρεματιές κατηφορίσαμε προς την κατάφυτη περιοχή των Ευρουσών κι ύστερα από μικρή στάση στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη του Θεολόγου διασχίσαμε την κοίτη που είχε χαμηλή ροή νερού λόγω της εποχής. Εν συνεχεία ανηφορίσαμε προς τον Ταξιάρχη Γαβριήλ κι ύστερα από μικρή στάση συνεχίσαμε προς τις Στραπουργές απολαμβάνοντας καταπληκτικές θέες προς τη Χώρα αλλά και τη Σταυροπέδα. Στο χωριό μας περίμενες ευχάριστη έκπληξη-κέρασμα από τους Άγγλους φίλους που κατοικούν εκεί τα καλοκαίρια Kathy και Reify, με φρούτα, ντόπιο τυρί, ελιές, παξιμαδάκια, γλυκά, κρασί και ρακί ! Αφού απολαύσαμε δροσιστικά ποτά και μεζεδάκια κατηφορίσαμε προς το κεντρικό δρόμο των Στραπουργιών για να ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας.

Η διαδρομή ύστερα από την ανοιξιάτικη συντήρηση της ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, εκτός από περιορισμένα σημεία. Κλαδέψαμε κλαδιά που εξείχαν στη διαδρομή, μαζέψαμε λιγοστά ευτυχώς σκουπίδια και προσθέσαμε μερικά σήματα που είχαν αποξηλωθεί.

Ευχαριστούμε για την όμορφη συντροφιά και ελπίζουμε ο καιρός να μας επιτρέψει σύντομα νέα εξόρμηση!

Print Friendly, PDF & Email