Ευχαριστημένοι επισκέπτες της Άνδρου μας γράφουν…

Το εντατικό έργο του τελευταίου 1,5 χρόνου αρχίζει να αποδίδει καρπούς και να συνεισφέρει στην ικανοποίηση και εκτίμηση της Άνδρου από τους επισκέπτες της. Ας δούμε τι μας γράφουν…

https://www.androsroutes.gr/wp-content/uploads/2015/06/Ευχαριστίες-Ζαρόκωστα-Πάσχα-2015.pdf

 

“Πάσχα του ΄15 και τα βήματά μας για μια ακόμα φορά μας έφεραν στην πανέμορφη Άνδρο. Είναι αλήθεια πως κάθε πεζοπορική επίσκεψη στην Υδρούσσα  Νήσο όλο και κάτι το νέο έχει να προσθέσει σ΄ αυτό το χωρίς τελειωμό σύνολο των καταπληκτικών λιθόστρωτων μονοπατιών και των αρχαίων δρόμων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της.

Όμως, στο τελευταίο οδοιπορικό μια απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε για να μας αποκαλύψει νέους πεζοπορικούς προορισμούς και να μας συντροφεύσει στις ήδη γνώριμες  διαδρομές μας.

Ένα καταπληκτικό και ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα δίκτυο σήμανσης μονοπατιών που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα. Με ακρίβεια και συνέπεια, με αισθητική και διακριτικότητα μας οδήγησε με σιγουριά στη μαγεία της Ανδριώτικης φύσης.

Μάθαμε πως μια μικρή ομάδα, που τώρα πιά περιστοιχίζεται με περισσότερους Ανδριώτες αλλά και εποχιακούς κατοίκους, είναι εκείνοι που τράβηξαν το υπέροχο αυτό καρότσι της δημιουργίας του σπουδαίου αυτού «εργαλείου», που χωρίς να αντιμάχεται το ήδη υπάρχον μοντέλο καλοκαιρινού τουρισμού του ήλιου και της θάλασσας, δίνει νέα προοπτική για τον περιηγητικό – πεζοπορικό τουρισμό της Φύσης και του Πολιτισμού που δεν γνωρίζει εποχιακούς περιορισμούς.

Να λοιπόν που στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μια νέα ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη είναι ορατή κι΄ αυτό το αποδεικνύουν τα οράματα που γίνονται πράξεις όπως αυτές στην νήσο Άνδρο.”

Για τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Ελληνικό Τοπίο»

Κώστας  Ζαρόκωστας

Zarokostas

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση