Παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Μπατσίου διοργανώθηκε χθες 28 Σεπτεμβρίου υπό το συντονισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού ακτών του Οργανισμού «Ocean Conservancy» που συντονίζει στη Χώρα μας, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμος Άνδρος, η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, τα εγχειρήματα Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος και εθελοντές.

Ο Λιμενάρχης Άνδρου μίλησε στους μαθητές για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου είπε ότι πρέπει καθημερινά να διατηρούμε την παραλία καθαρή πετώντας τα σκουπίδια μας στους κάδους, ενώ εθελόντριά μας τους μίλησε για τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά σφαιρίδια (nurdles) που βρέθηκαν άφθονα στην παραλία!

💠 Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, συνολικά συγκεντρώθηκαν 50 κιλά απορριμμάτων εκ των οποίων τα 35 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Κι όμως, με μια πρώτη ματιά, η παραλία φαινόταν καθαρή!

Παρόμοιες δράσεις κρίνονται απαραίτητες και τα οφέλη είναι πολλαπλά γιατί εκτός από την περισυλλογή των απορριμμάτων κινητοποιούνται φορείς, ομάδες πολιτών και μαθητών για το κοινό όφελος και αναδεικνύεται η σημασία του εθελοντισμού στις ζωές μας.

Θερμές ευχαριστίες στο Λιμεναρχείο Άνδρου για την πρόσκληση και στους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση!

Print Friendly, PDF & Email