Πέντε ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο

Οι καταρράκτες της Πυθάρας στην Άνδρο (Αλαμύ)

TheTimesPythara2

Οι Times στο άρθρο που δημοσίευσαν στις 2 Δεκεμβρίου 2021 περιγράφουν εξαιρετικά αυτό που κάνει την Άνδρο ξεχωριστή και δεν είναι άλλο από αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε… η υπέροχη ενδοχώρα! οι αιμασιές, οι ξερολιθιές, τα περιβόλια με τα φρούτα, τα μονοπάτια. Διαβάστε… να χαρεί η ψυχή σας…

👉🏻 The Times Five Greek islands you can visit all year round

Σίγουρα, η Ελλάδα λάμπει το καλοκαίρι. Αλλά ταξιδέψτε εκτός εποχής και θα ανακαλύψετε μια νέα γοητεία στα διάσημα νησιά, αλλά και τα αγαπημένα νησιά “εκτός ραντάρ”

Στα περισσότερα ελληνικά νησιά, τα μαγαζιά κλείνουν από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.
Οι πόρτες των ξενοδοχείων κλείνουν, τα beach bar έχουν αποσυναρμολογηθεί και μόνο λίγες ταβέρνες παραμένουν ανοιχτές για να θρέψουν τον μειωνένο σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες ντόπιο πληθυσμό. Αλλά μερικά νησιά πραγματικά “βρίσκουν τον εαυτό τους” μετά τη ζέστη του καλοκαιριού και τους πολυπληθείς επισκέπτες. Τα μεγαλύτερα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Άνδρου, δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό. Οι κοιλάδες και οι λόφοι τους είναι γεμάτοι πρόβατα, φάρμες και ήσυχα χωριά, ενώ παραθαλάσσιες πόλεις, κάποιων από αυτά τα νησιά, σφύζουν από φοιτητές, ζωντανή μουσική και καφέ ανοικτά όλο το χρόνο.

Υπάρχουν πολλά μικρότερα νησιά των οποίων η γοητεία είναι βαθύτερη από τις εντυπωσιακές ακτές καθώς διαθέτουν σημαντικούς και σχετικά άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, τα φεστιβάλ τέχνης, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και μοναδική αρχιτεκτονική. Και, ενώ οι επιλογές διαμονής είναι περιορισμένες, οι τιμές εκτός αιχμής είναι συχνά οι μισές από αυτές που είναι το καλοκαίρι. Οι ελληνικοί χειμώνες τείνουν να είναι ήπιοι, αν και οι άνεμοι μπορεί να είναι έντονοι και κάποιες φορές τόσο δυνατοί που περιστασιακά μπορεί να μην ταξιδέουν τα φέρι μποτ και να κολλήσετε σε νησιά χωρίς αεροδρόμιο. Αλλά η προοπτική μιας παρατεταμένης διαμονής είναι απλώς ένας ακόμη καλός λόγος για να εξερευνήσετε αυτά τα πραγματικά μαγευτικά νησιά εκτός εποχής.

5. Άνδρος
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, η Άνδρος είναι εξαιρετικά πράσινη, απίστευτα ποικιλόμορφη και σχεδόν αδιάφορη για τον τουρισμό. Ακόμη και το καλοκαίρι, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες και, οι γεμάτες στροφές και ομίχλη κορυφές και οι χωματόδρομοι καταλήγουν σε ανέγγιχτες παραλίες δεν έχουν ποτέ πολύ κόσμο. Η Χώρα, η πρωτεύουσα, ξεχωρίζει με τα αρχοντικά, τα μουσεία και τα δημοτικά κτίρια που αποτελούν κληρονομιά της τοπικής ναυτιλιακής περιουσίας που αναπτύχθηκε από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μερες μας. Άνθρωποι που πρεσβεύουν “εναλλακτικές” απόψεις έχουν εποικίσει την ύπαιθρο της Άνδρου. Εύποροι κάτοικοι οργανώνουν δείπνα σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες που κληρονόμησαν από τους πλοιοκτήτες προγόνους τους. Και στην ενδοχώρα, η ζωή συνεχίζεται ίδια εδώ και δεκαετίες. Οι αγρότες εξακολουθούν να ευχαριστούν τους περαστικούς περιπατητές με φρεσκοτριμμένο κατσικίσιο τυρί και γλυκά του κουταλιού από τα φρούτα των περιβολιών, οι υγρότοποι γεμάτοι ψίθυρους από αποδημητικά πουλιά και οι αδιαπέραστες δασωμένες πλαγιές κατακλύζονται από ρεματιές και πηγές με γλυκό νερό. Το δίκτυο Andros Routes είναι εξαιρετικά οργανωμένο για περιπάτους και πεζοπορίες, κι έτσι πολλά μονοπάτια του νησιού έχουν σήμανση.

👇👇👇 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των Times εδώ:

🌐 thetimes.co.uk/travel/destinations/europe/greece

Print Friendly, PDF & Email