Δράση για τα μονοπάτια με τους μαθητές του σχολείου της Πίσω Μεριάς στο Κόρθι

Ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς στο Κόρθι για τη διοργάνωση δράσης για τα μονοπάτια στην Άνδρο με τη συμμετοχή παιδιών, την Πέμπτη 4 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το όμορφο σχολειό της Πίσω Μεριάς. Στην τάξη συζητήσαμε με τους 16 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού για την ιστορία των παλαιών λιθόστρωτων δρόμων και μονοπατιών της Άνδρου, τη χρήση τους στο παρελθόν και σήμερα, το ενδιαφέρον και τη χρησιμότητα που παρουσιάζουν καθώς μας μυούν στις ιδιαιτερότητες της φύσης και της αγροτικής ιστορίας του νησιού, καθώς και τις ευκαιρίες που δίνουν στην Άνδρο να αναπτύξει περαιτέρω τον πεζοπορικό τουρισμό. Στη συζήτηση μας συμμετείχε η υπεύθυνη του δασαρχείου Άνδρου Μαρία Μπερδελή, που ενημέρωσε τα παιδιά για το ποια είναι η δασική βλάστηση και η σημασία της. Στο τέλος της συνάντησης στην τάξη διανείμαμε το ενημερωτικό μας ετήσιο περιοδικό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κάθε παιδί έλαβε ένα χάρτη.

Στη συνέχεια ακολούθησε εξόρμηση σε τμήμα της διαδρομής 4 από το Νιόνα προς τον εγκαταλελειμμένο οικισμό «Πέτρα» όπου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Σχολείου Ξενοφώντα Γουματιανού,  των εκπαιδευτικών Χριστίνας Χελντ και Θεοδώρας Τζήκα, του καθηγητή του ΕΠΑΛ Κορθίου Γιάννη Δημητρίου, του Νίκου Χαζάπη και του Γιώργου Τρανάκου από τον ΣΕΔΑ, του εκπροσώπου του Δήμου Ιάκωβου Σκόρδου και εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων πραγματοποιήσαμε μαζί με τα παιδιά καθαρισμό της διαδρομής. Μαζί με το μέλος της εθελοντικής μας ομάδας Μυρτώ Αποστολοπούλου είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στα παιδιά στο πεδίο τη σημασία και τον τρόπο σήμανσης των πεζοπορικών διαδρομών τοποθετώντας με τη βοήθεια τους 7 σήματα.

Η παρέα μας ήταν όμορφη και χαρούμενη, τα παιδιά εξαιρετικά, με συμμετοχή, ενδιαφέρον και ευγένεια! Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολειού της Πίσω Μεριάς για την πρόσκληση και την ιδιαίτερα θετική τους πρωτοβουλία, όσους συμμετείχαν στη δράση και προπάντων τα παιδιά που ομόρφυναν τη μέρα μας…

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση