Πεζοπορία εγκαινίων διαδρομής 14 στο μυλοχώρι των Φρουσαίων

 

Περίπου 70 άτομα συμμετείχαν στα εγκαίνια της πεζοπορίας μας στο πανέμορφο μυλοχώρι των Φρουσαίων αν και μόλις 30 άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή, γεγονός που αν και ευχάριστο δυσκόλεψε τη δράση και τον συντονισμό. Κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες του Πάσχα από πολλές περιοχές του νησιού, τη Χώρα, το Κόρθι, το Μπατσί και πολλά χωριά συμμετείχαν στη δράση που ομολογουμένως ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής! Με ξεναγούς μας τους Γιάννη Τριδήμα, που δούλεψε πολύ για τον καθαρισμό και τη σήμανση της διαδρομής αυτής, αλλά και το Γιάννη Πίππα περάσαμε από 14 μύλους κατά μήκος της ρεματιάς και απολαύσαμε τις ομορφιές των Φρουσαίων και το φουσκωμένο ποταμό, λόγω των σημαντικών βροχοπτώσεων φέτος. Σε κάποια σημεία υπήρξε δυσκολία διέλευσης και δυστυχώς είχαμε και τραυματισμό φίλης στο χέρι. Τελικώς τα καταφέραμε όλοι καταλήγοντας κατά κύματα στο χωματόδρομο της Καψάλας, όπου μας περίμενε φορτηγό, που διέθεσε η κοινότητα για τη μεταφορά των συμμετεχόντων στην αφετηρία κι έκανε 2 δρομολόγια, για να χωρέσουμε όλοι.

Στο τέλος της διαδρομής τοποθετήσαμε τις ξύλινες πινακίδες, που μας έφτιαξε εσπευσμένα η χορηγός μας Kouros για τα εγκαίνια. Ευχαριστούμε θερμότατα όλους όσους συνέβαλαν στη διάνοιξη και σήμανση αυτής της διαδρομής.

Να αναφέρουμε ως μικρό ιστορικό πως:  Το 2013 τη διάνοιξη ξεκίνησε η κοινότητα Μακροταντάλου με πρωτοστάτη το Θοδωρή Μπόθο κι  έλαβε βοήθεια από το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και την πρωτοβουλία μας Andros Routes. To 2014-2015 η διάνοιξη συνεχίστηκε στα πλαίσια των δράσεων μας από το Γιάννη Τριδήμα, με πολλά μεροκάματα «αγάπης» όπως τα αποκαλεί ο ίδιος, με έσοδα από την πώληση του βιβλίου μας για την πεζοπορία στην Άνδρο, αλλά και τη δωρεά 4 μεροκάμματων από το Δημήτρη Βιταλιώτη (εστιατόριο Κόσσης)

Η «μικρή» σήμανση της διαδρομής με μικρά μεταλλικά πινακιδάκια έγινε από τους Γιάννη Τριδήμα και Όλγα Καραγιάννη και η «μεσαία» σήμανση με ξύλινες πινακίδες είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 2 ορθοστάτες κατευθύνσεων και 2 ξύλινοι στύλοι από το συνεργείο της Polembros. Τοποθετήθηκαν επίσης 6 πινακίδες από τους εθελοντές μας Γιάννη Τριδήμα, Αλέξανδρο Μαβή και Βασίλη Κουρή. Όλα τα  υλικά της σήμανσης γενναιόδωρα χορηγήθηκαν από την Kouros.

Την επομένη της πεζοπορίας ο φίλος εθελοντής και συνοδοιπόρος Βασίλης Κουρής ξεκίνησε μικρό έργο βελτίωσης σε κάποιους βράχους, που δημιουργούν δυσκολία κατασκευάζοντας πατήματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Η αγάπη για την Άνδρο και οι συνεργασίες παράγουν έργο όμορφο για κατοίκους και επισκέπτες. Συνεχίζουμε…

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση