Κείμενο: Αντώνης Σάσσαλος, Κατερίνα Πανταζή
Φωτογραφίες: Αντώνης Σάσσαλος
Απόδοση στα Αγγλικά: Βιολάντη Βρατσάνου

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, το Andros Routes διοργάνωσε την πρώτη πεζοπορία φροντίδας για το νέο έτος στη διαδρομή Γαύριο – Άνω Άγιος Πέτρος – Πύργος – Παραλία – Γαύριο. Μόνο 4 άτομα συμμετείχαν καθώς το μπουρίνι της προηγούμενης νύχτας αποθάρρυνε αδίκως όπως αποδείχθηκε τους περισσότερους που ακύρωσαν. Έτσι ήρθαν μόνο ένα ζευγάρι Ολλανδών που συμμετέχει αδιάλειπτα σε όλες τις πεζοπορίες φροντίδας, μία νέα φίλη του εγχειρήματος και ο άγγελος – φύλακας του μονοπατιού από το Γαύριο.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός για πεζοπορία. Η μέρα δεν ήταν κρύα και στην ανάβαση του Αγίου Πέτρου ξεφορτωθήκαμε τα πανωφόρια μας. Το τοπίο λες και ήμασταν στην αγγλική ύπαιθρο: όλα πράσινα και δροσερά και στο βάθος του ορίζοντα η νοτιαδούρα που θύμιζε ομίχλη! Ο άγγελος της διαδρομής 15 που γνωρίζει πολύ καλά το μονοπάτι του και την περιοχή, περιέγραψε όλα τα αξιοθέατα από εκκλησίες, αλώνια, παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια, κονάκια… μια κανονική ξενάγηση!
Ξαποστάσαμε για λίγο στην πηγή του Αγίου Πέτρου όπου δεχτήκαμε το κέρασμα μιας των λιγοστών κατοίκων αυτού του πανέμορφου χωριού.

Στη διαδρομή προς την παραλία και την επιστροφή προς το Γαύριο, σταματήσαμε για να θαυμάσουμε και να μάθουμε περισσότερα για τον εντυπωσιακό Πύργο του Αγίου Πέτρου ο οποίος αυτήν την περίοδο επισκευάζεται, καθώς και για τα παρακείμενα μεταλλεία σιδήρου.

Στην παραλία είδαμε την οργισμένη θάλασσα και επιστρέψαμε στο Γαύριο χαρούμενοι και χορτάτοι από την εμπειρία και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη πεζοπορία φροντίδας στις 20 Ιανουαρίου.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και ιδιαιτέρως τον Route Angel Αντώνη Σάσσαλο και ενθαρρύνουμε κι εσάς να συμμετέχετε στις πεζοπορίες φροντίδας. Με τη δική σας συμμετοχή συνεισφέρετε στη συντήρηση των πεζοπορικών διαδρομών και στη διατήρηση του φυσικού πλούτου του νησιού μας.

Print Friendly, PDF & Email