Soap by Eleni & Andros Routes : «το’ να χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο…»

Καθαρισμοί μονοπατιών της Άνδρου…. με τα χειροποίητα σαπούνια της Ελένης  !

Αγοράσατε μήπως τα υπέροχα χειροποίητα σαπούνια της Ελένης www.soapbyeleni.gr ;

Αν ναι βοηθήσατε με τον τρόπο αυτό στο να καθαριστούν μονοπάτια της Άνδρου.

Η Ελένη διέθεσε φέτος στην προσπάθεια μας το ποσό των 600 ευρώ καλύπτοντας εξ ολοκλήρου αμοιβές ντόπιων των περιοχών Μεσαριάς και Μακροταντάλου για τους καθαρισμούς των εξής τμημάτων μονοπατιών :

–          Πηγές Μενήτων-Μεσαριά-γεφύρι Στοιχειωμένης (αρχές καλοκαιριού 2014). Πρόκειται για ιδιαίτερα όμορφο τμήμα διαδρομής έκτασης 2,4 χλμ. με φυσικό και πολιτισμικό πλούτο (μπλε γραμμή στην δορυφορική φωτογραφία). Εκτείνεται παράλληλα με τη ρεματιά της Κουμούλου περνώντας από τους νερόμυλους των Μενήτων, διερχόμενη εν συνεχεία απ’ την περιοχή Μεσαριάς για να φτάσει στον Μεγάλο Ποταμό και το τοξωτό γεφύρι της Στοιχειωμένης. Στο πρώτο τμήμα της διαδρομής λόγω της ροής του νερού είχαν αναπτυχθεί πολλά βάτα που δυσχέραιναν σημαντικά τη διέλευση, ενώ στο τμήμα από Μεσαριά προς Στοιχειωμένη αφαιρέθηκε αυξημένη κατά τόπους βλάστηση που δυσχέραινε την διέλευση. Η «μικρή» σήμανση της διαδρομής αυτής με αρίθμηση 1 συμπληρώθηκε πλήρως με την τοποθέτηση περίπου 35 σημάτων από μέλη της προσπάθειας μας κι έτσι το μονοπάτι είναι τώρα ανοικτό και στη διάθεση όλων !

–          Γεφύρι Αμμολόχου-Αγία Παρασκευή Αμμολόχου (αρχές Σεπτεμβρίου 2014). Πρόκειται για πολύ σημαντικό τμήμα πεζοπορικής διαδρομής έκτασης 1,3 χλμ. συνδετικό των διαδρομών Γαύριο-Άνω Γαύριο και της ρεματιάς με τους νερόμυλους των Φρουσαίων μέσω Αμμολόχου (πράσινο τμήμα στη δορυφορική φωτογραφία). Το τμήμα αυτό είχε δεκαετίες να καθαριστεί  και να λειτουργήσει και τα μεγάλα φρύγανα που είχαν αναπτυχθεί το καθιστούσαν ουσιαστικά αδιάβατο. Τώρα είναι πάλι στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών, καθώς προχωρούμε άμεσα τις επόμενες μέρες στη σήμανση του με αρίθμηση 14 !

Ευχαριστούμε την Ελένη από καρδιάς ! Την ευχαριστούμε για την πολύπλευρη προσφορά της στο νησί : αφενός αναδεικνύοντας ένα πατροπαράδοτο τοπικό προϊόν, αναβιώνοντας και εμπλουτίζοντας παλαιές παραδοσιακές συνταγές σαπωνοποίησης,  αφετέρου για τη βοήθεια στην προσπάθειας μας για την αναβίωση  των παλαιών δρόμων και μονοπατιών της Άνδρου, την πιστοποίηση τους με βάση ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εν τέλει την ενίσχυση πεζοπορικού τουρισμού στο νησί μας.

SoapbyEleni & AndrosRoutes : «το’ να χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο…»

Δοκιμάστε τα σαπούνια της Ελένης και βοηθείστε μας να διατηρήσουμε τα μονοπάτια της Άνδρου ανοικτά και διαθέσιμα για όλους, κατοίκους και επισκέπτες…!

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση