Στην πεζοπορία φροντίδας Βουρκωτή-Προφήτης Ηλίας- Άρνη!

Κείμενο: Ιωσήφ Παπαδόπουλος – συντονιστής πεζοπορίας

Φωτογραφίες: M. Λαμπριάδου, Ο. Καραγιάννη, G. Kramer

Το Σάββατο μαζευτήκαμε 27 άτομα απ’ολες τις περιοχές της Ανδρου αλλά και από Αθήνα για να κάνουμε την 12η προγραμματισμένη πεζοπορία συντήρησης του 2019, της διαδρομής από Βουρκωτή προς Αρνη.

Ο καιρός πολύ καλός και με αρκετή ζέστη για μήνα Νοέμβριο, ιδανικός για μια ορεινή πεζοπορία που ξεπερνά τα 900 μ υψόμετρο.

Η συνάντηση έγινε στην εκκλησία της Αρνης και απο κει μεταφερθήκαμε με λεωφορείο στην Βουρκωτή όπου μετά από μία σύντομη παρουσίαση της διαδρομής πήραμε την ανηφόρα προς τη ράχη της Κουβάρας και στη συνέχεια κατηφορίσαμε προς το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.

Λόγω της καλής ορατότητας, αλλά και του μεγάλου υψομέτρου μπορέσαμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει αυτή η διαδρομή προς τις παραλίες Βόρης και Λεύκας αλλά και την δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζει η οροσειρά της γειτονικής Όχης στην Εύβοια, φορτωμένη με ανεμογεννήτριες.

Κατά την διαδρομή χρωματίσαμε με κόκκινη μπογιά πολλά σημεία της διαδρομής για να διευκολύνονται οι πεζοπόροι που θα διαλέξουν να κάνουν την διαδρομή αυτή κατά την χειμερινή περίοδο όπου η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αποκορύφωμα της διαδρομής μας η άφιξη στα πανέμορφα εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία και της Παναγίτσας όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από τον υπέροχο βράχο πάνω στο οποίο είναι χτισμένα, όλη την Ανδρο “πιάτο” μπροστά μας.Το όμορφο αυτό σημείο μας κράτησε λίγο περισσότερο μεσυζητήσεις μεταξύ μας, αλλά και πολλές φωτογραφίες.

Το επόμενο κομμάτι της πεζοπορίας ήταν κατηφορικό.Όσο πλησιάζαμε προς την Αρνη, το τοπίο γινόταν όλο και πιο πράσινο και η βλάστηση όλο και πιο πυκνή.

Χωρίς να το καταλάβουμε και με την ίδια πάντα διάθεση φθάσαμε στο σημείο που είχαμε συναντηθεί το πρωί. Αφού δώσαμε την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε στην επόμενη πεζοπορία συντήρησης, για να ξαναζήσουμε και άλλες τέτοιες ωραίες στιγμές σε κάποιο άλλο από τα πανέμορφα μονοπάτια της Ανδρου, κάποιοι αναχώρησαν και μία άλλη ομάδα γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο του Απροβάτου κλείνοντας με το καλύτερο τρόπο την υπέροχη αυτή μέρα.

Print Friendly, PDF & Email