Ολλανδοί εθελοντές καθαρίζουν & προβάλλουν τα μονοπάτια της Άνδρου

Μοιάζει γραφικό, μοιάζει ίσως ουτοπικό… Ολλανδοί να έρχονται στην Άνδρο να βοηθήσουν στους καθαρισμούς μονοπατιών. Είναι ίσως λίγοι που αντιλαμβάνονται στη πραγματική της έκταση τη σημασία αυτών των ταξιδιών ! Και σίγουρα αυτοί που καταλαβαίνουν είναι όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν…. κι ήταν δόξα τω Θεώ πολλοί !

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

  • τα ταξίδια αυτά σχεδιάστηκαν την άνοιξη του 2015 μεταξύ του φορέα μας και της SNP, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού nature travel της Ολλανδίας, που πολλές φορές έχουμε αναφέρει στα δημοσιεύματα μας
  • τα ταξίδια αυτά μπήκαν σε εφαρμογή την άνοιξη του 2016 όπου και πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι με συμμετοχή 9 ατόμων. Το δεύτερο πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς με τη συμμετοχή 16 ατόμων.
  • οι επισκέπτες μας ταξίδεψαν από τη χώρα τους με δικά τους έξοδα (μεταφορά, διαμονή) πιστεύοντας καταρχήν στη προσπάθεια που κάνουμε να διατηρήσουμε τα μονοπάτια μας καθαρά και θέλοντας έτσι να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Άλλος βασικός λόγος το να γνωρίσουν “από μέσα” την Άνδρο, τους ανθρώπους της και τη κρυμμένη ελκυστική της φύση. Στην επιτυχία των ταξιδιών αυτών συνέβαλλαν σημαντικά τα δημοσιεύματα του οργανισμού SNP στην Ολλανδία (δείτε εδώ).
  • Στη διοργάνωση των ταξιδιών αυτών συνέδραμε πληθώρα ανθρώπων και φορέων: o Δήμος Άνδρου παρέχοντας πουλμανάκι για τις μετακινήσεις των εθελοντών, ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι, επαγγελματίες και μη, προσέφεραν απλόχερα τη φιλοξενία τους, ντόπια πιάτα, ξεναγήσεις, χρόνο να γνωριστούν με τους ιδιαίτερους επισκέπτες μας.

Θα πει κανείς καλά… και τι  έγινε που ήρθαν Ολλανδοί εθελοντές στην Άνδρο να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε τα μονοπάτια μας ; Όσοι ήταν κοντά μας εκείνες τις μέρες ξέρουν την απάντηση… πάρτε  μια γεύση από τις εντυπώσεις του Hans…:

” Το ταξίδι μας στην Άνδρο ήταν απίστευτο ! Η ευγένεια και η ζεστή σας φιλοξενία θα μου μείνουν αξέχαστα… Σκεπτόμενος εσάς η Άνδρος θα μείνει για πάντα στη καρδιά μου. Το ταξίδι αυτό υπήρξε πολύ περισσότερο από ένα ταξίδι ομαδικής εργασίας για τη βελτίωση μονοπατιών… ήταν μια ανθρώπινη εμπειρία. Σας ευχαριστώ απ τη καρδιά μου !”

Αυτοί οι επισκέπτες θυμούνται την Άνδρο, μιλάνε γι αυτή, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό… Όσοι σπούδασαν marketing γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πιο δυνατή διαφήμιση και προώθηση έρχεται από “το στόμα σε στόμα”…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους αυτούς, ήταν για εμάς συγκινητικοί…δείτε εδώ αλφαβητικά τα ονόματα τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους Ανδριώτες που βοήθησαν, έδωσαν χρώμα, ζέστη, φροντίδα κι έδειξαν την αληθινή Ανδριώτικη φιλοξενία ! Μπορείτε να δείτε τα ονόματα όλων όσων βοήθησαν αλφαβητικά εδώ https://www.androsroutes.gr/el/dutch_volunteers_trip_helpers/

Στα επόμενα με υγεία….

Print Friendly, PDF & Email