Οι συνεργασίες μας το 2016

Συνεργασίες στην Άνδρο

με κατοίκους & συλλόγους

Πολύτιμη υπήρξε και είναι η συνεργασία μας με αρκετούς κατοίκους σε γειτνίαση με μονοποάτια καθώς και τοπικούς συλλόγους της Άνδρου εκπρόσωποι των οποίων όλο το διάστημα της προσπάθειας μας έδειξαν διαδρομές στην περιοχή τους, ενίοτε βοήθησαν ή ανέλαβαν καθαρισμούς τμημάτων διαδρομών και την προστασία της σήμανσης. Ευχαριστούμε θερμά (από βορρά προς νότο) τους Συλλόγους : του Γαυρίου, του Αγίου Πέτρου, της Παλαιόπολης, της Άρνης, της Βουρκωτής, της Μεσαριάς, των Μενήτων, των Πέρα Χωριών, Αλαδινού, Βραχνού, Υψηλού-Λαμύρων, Στραπουργιών, Λιβαδίων καθώς και τους τοπικούς συμβούλους απο τις περιοχές Μακροταντάλου, Γαυρίου και Άνω Γαυρίου, Μπατσίου, Κατακοίλου, Απροβάτου, Παλαιόπολης, Άρνης, Βουρκωτής, Αποικίων, Λαμύρων, Μενήτων, Χώρας, Συνετίου, Βουνίου, Όρμου Κορθίου. Πολλοί κάτοικοι από τις περισσότερες περιοχές βοήθησαν δίνοντας μας χρήσιμες πληροφορίες. Τα ονόματα όλων όσων βοήθησαν μπορείτε να δείτε εδώ.

με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου & τον Δήμο
Στο πλευρό της προσπάθειας μας τέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Έπαρχος Άνδρου που προσυπέγραψε όπως και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου το αίτημα της πιστοποίησης το 2015. Το αίτημα προσυπέγραψε και ο Δήμαρχος Άνδρου και εκπρόσωποι του Δήμου συνεργάστηκαν μαζί μας κατά την εξέλιξη του έργου μαζί με εκπροσώπους τοπικών συλλόγων εγκρίνοντας θέσεις τοποθέτησης πινακίδων και των θέσεων των ενημερωτικών πινάκων στην τελική φάση για την πιστοποίηση.

Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει πιο στενή συνεργασία και υποστήριξη από τη Περιφέρεια και το Δήμο τη χρονιά που διανύουμε.

Οι εθελοντές μας :
Η εθελοντική ομάδα “αυγατίζει” μαζί με το έργο… νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα εργασίας Andros Routes από κάθε ηλικία και εθνικότητα… μας συνδέουν η αγάπη για την Άνδρο και η διάθεση να πράξουμε….
Καθένας από μας λειτουργεί σας δίαυλος επικοινωνίας μεταφέροντας θετική ενέργεια για την Άνδρο και το εγχείρημα στο περιβάλλον του (εντός και εκτός Ελλάδας). Περισσότερα για την ομάδα εργασίας & σύντομα βιογραφικά μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνεργασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα & το εξωτερικό

στην υπόλοιπη Ελλάδα
Όλο το διάστημα συντήρησης των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου και της σήμανσης το έργο επικοινωνήθηκε συστηματικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήρθαμε κοντά με τους περισσότερους πεζοπορικούς συλλόγους της Ελλάδας, κάποιοι εκ των οποίων ήδη πραγματοποίησαν ταξίδια για πεζοπορία στην Άνδρο τη χρονιά που πέρασε. Από αρκετές περιοχές της Ελλάδας επικοινώνησαν μαζί μας για να ενημερωθούν και το δίκτυο διαδρομών αλλά και την πιστοποιημένη διαδρομή και για να αναζητήσουν βοήθεια στη διοργάνωση ταξιδιών τους στην  Άνδρο για πεζοπορία.
Η πλειοψηφία του κόσμου που πεζοπορεί στην Ελλάδα γνωρίζει πλέον το έργο που υλοποιήθηκε στην Άνδρο και είναι βέβαιο ότι τα ταξίδια για πεζοπορία την ερχόμενη άνοιξη από ελληνικές πεζοπορικές ομάδες θα αυξηθούν.

στο εξωτερικό
Το εγχείρημα της βελτίωσης των πεζοπορικών διαδρομών και της πιστοποίησης αύξησε σημαντικά την εξωστρέφεια της προσπάθειας δίνοντας μας την ευκαιρία όλο το διάστημα της τελευταίας 2ετίας να γνωρίσουμε αρκετούς ανθρώπους από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την πεζοπορία και την οργάνωση ταξιδίων στην Άνδρο.
Σημαντικά συντέλεσαν σε αυτό τα προωθητικά μας μέσα όπως η ιστοσελίδα, το έντυπο newsletter, τα φυλλάδια, το βιβλίο μας για την πεζοπορία και ο χάρτης.
Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που επισκέφθηκαν το νησί για διακοπές, τουριστικούς οργανισμούς που ήδη δραστηριοποιούνταν στην Άνδρο αλλά και ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού που αναζητήσαμε ή γνωρίσαμε μέσω των λοιπών προωθητικών ενεργειών μας (δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις, δημόσιες παρουσιάσεις κα.) αλλά και της παρουσίας μας σε τουριστικές εκθέσεις.

Στα βασικότερα οφέλη και συνεργασίες για το 2016 θα πρέπει να συμπεριλάβουμε :

  • τη σταθερή μας πλέον συνεργασία με τον διακεκριμένο ταξιδιωτικό οργανισμό της Μεγάλης Βρετανίας που πραγματοποιεί 7 7ήμερα ταξίδια στην Άνδρο ετησίως για πεζοπορία,
  • τη συνεργασία μας με τον Gerard Kleijne τον οποίο γνωρίσαμε τυχαία σε μια πεζοπορία που πραγματοποιούσε στο νησί και τον βοηθήσαμε παρέχοντας ενημερωτικό υλικό γνωρίζοντας του το έργο μας. Εκείνος επιστρέφοντας στην πατρίδα του την Ολλανδία αποφάσισε να συνδράμει κι αυτή τη στιγμή εργάζεται εθελοντικά ως marketier της προσπάθειας μας στη χώρα του κάνοντας χρήσιμες προωθητικές ενέργειες για την αύξηση ταξιδιών στην Άνδρο για πεζοπορία. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η διάθεση του βιβλίου μας και του χάρτη σε μεγάλα ταξιδιωτικά βιβλιοπωλεία της Ολλανδίας και του Βελγίου, η μετάφραση της ιστοσελίδας μας στα Ολλανδικά, η επαφή με ταξιδιωτικά γραφεία της Ολλανδίας, η προώθηση της Άνδρου και των μονοπατιών της σε blogs και περιοδικά της χώρας, κα.
  • τη συνεργασία μας με την SNP , τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό nature travel στην Ολλανδία που οριστικοποιήσαμε κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποιήσαμε το Νοέμβριο του 2015 στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα σχεδιάστηκαν 2 ταξίδια εθελοντικής εργασίας που πραγματοποιούνται αρχές Απριλίου & τέλη Οκτωβρίου στα πλαίσια των οποίων Ολλανδοί ταξιδιώτες επισκέπτονται το νησί μας για 8 μέρες με δικά τους έξοδα και διαθέτουν καθημερινά 5 ώρες εργασίας στη συντήρηση μονοπατιών. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ίδιο ταξιδιωτικό οργανισμό ο οποίος διενεργούσε εδώ και αρκετά χρόνια ταξίδια στην Άνδρο για λίγες μέρες, σχεδιάσαμε 10 ήμερο ταξίδι για πεζοπορία στην Άνδρο με διαμονή στα 4 αστικά κέντρα του νησιού, που ήδη εμφανίζει σημαντικά νούμερα κρατήσεων για την ερχόμενη άνοιξη.

Αρκετές ακόμη συνεργασίες είναι στα σκαριά, καθώς  εθελοντές συνεργάτες μας στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία κάνουν αντίστοιχες κινήσεις….!

Print Friendly, PDF & Email