Στον Guardian η Άνδρος, τα μονοπάτια της και η προσπάθεια Andros Routes !

Σε μια από τις σημαντικότερες και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας φιλοξενείται σήμερα η Άνδρος με αφορμή τα μονοπάτια και την προσπάθεια Andros Routes.

Στην ταξιδιωτική στήλη του Guardian η δημοσιογράφος Rachel Howard που επισκέφθηκε προ ενός μήνα περίπου την Άνδρο γράφει με ενθουσιασμό για την ομορφιά, το γνήσιο χαρακτήρα της Άνδρου, την ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών και την πιστοποιημένη διαδρομή Andros Route που μόλις τον περασμένο Οκτώβριο έλαβε τη διακεκριμένη πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe.

Στα πλαίσια της ολιγοήμερης επίσκεψης της δημοσιογράφου του Guardian, του συζύγου της αλλά και του 4χρονου γιού της, περπατήσαμε παρέα στην περιοχή των Λιβαδίων στη Χώρα, στους Φρουσαίους στο Γαύριο, στην κατάφυτη Άρνη καθώς και στα Διποτάματα και το Πισκοπειό στην περιοχή του Κορθίου. Επισκεφθήκαμε το φιλόξενο κτήμα της Έφης Ραπτάκη στα Λιβάδια, ενώ η δημοσιογράφος, παρόλο τον περιορισμένο χρόνο εξερεύνησε κι άλλες περιοχές της Άνδρου όπως τα Λάμυρα, το Φελλό, τα Άχλα.

Οι επισκέπτες μας έφυγαν με την αίσθηση πως είχαν πολλά ακόμη να δουν στην Άνδρο και τη πρόθεση να επιστρέψουν σύντομα.

Η προβολή της Άνδρου στο Guardian είναι σημαντική καθώς εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά διαβάζουν τις στήλες του, έντυπα ή ηλεκτρονικά (διαθέσιμα στατιστικά επισκεψιμότητας εδώ http://www.newsworks.org.uk/The-Guardian .

Αν και ιδιαίτερα σημαντική η προβολή από μόνη της δεν αρκεί… προκειμένου να έχουμε τουρισμό που φέρνει ευημερία με διάρκεια, χρειάζεται σεβασμός στο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Άνδρου, διαρκής φροντίδα των υποδομών, επαγγελματισμός και πάνω από όλα…αυτογνωσία, αυτοκριτική και ειλικρινής έγνοια για το όμορφο νησί μας …

Δείτε το δημοσίευμα εδώ…https://www.theguardian.com/travel/2016/aug/05/walking-family-adventure-greek-island-holiday-andros-cyclades

Click here to add your own text

Print Friendly, PDF & Email