Προτάσεις Ολλανδών προς Ανδριώτες…4η μέρα των Ολλανδών εθελοντών στα μονοπάτια μας !

Η τέταρτη μέρα των Ολλανδών εθελοντών αφιερώθηκε στη περιοχή Αλαδινού και Πέρα Χωριών, Κουρέλι, Σασά και Φάλλικα. Οι 12 Ολλανδοί εθελοντές και οι 5 ντόπιοι εθελοντές εργάστηκαν σε 2 σημεία ανοίγοντας παλαιά φραγμένη διαδρομή, αποκαλύπτοντας το καλυμμένο από βλάστηση υπέροχο πλακόστρωτο από το σπήλαιο Φόρος προς το Κουρέλι.. Αρχικά η ομάδα επισκέφθηκε το σπήλαιο με ξεναγό τη Φρόσω Καλαδάμη, μια προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαδινού. Εν συνεχεία και στην αρχή εν μέσω βροχής ο ομάδα χωρίστηκε στα δύο και ξεκίνησε τον καθαρισμό της διαδρομής. Μετά από λίγο ευτυχώς έλαμψε και πάλι ο ήλιος !

Με τους Ολλανδούς εθελοντές εργάστηκαν και οι ντόπιοι εθελοντές Andros Routes, Δημήτρης Μπόθος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μυρτώ Αποστολοπούλου, Γιώργος Βρεττός και Όλγα Καραγιάννη. Τα κολατσιά των εθελοντών κέρασε ο φούρνος Δουλαβέρη.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με καταπληκτικό γεύμα που μαγείρεψαν οι άνθρωποι του Συλλόγου Αλαδινού και του Συλλόγου Πέρα Χωρίων στον ανακαινισμένο χώρο του σχολείου του Κουρελίου. Τα υπέροχα εδέσματα μαγείρεψαν οι : κα. Φρόσω Τηνιακού, κα. Χαρίκλεια Κουρτέση, κα. Ζαννή Ζάννα, κα. Φρόσω Καλαδάμη, κα. Μαρίνα Τζιώτη, κα. Ανδριάννα Βαρθολομαίου, η κα. Χρυσούλα Μπαφαλούκου και ο κος. Ανδρέας Τηνιακός προσέφερε κρασί από το βαρέλι του, άλλοι τόσοι βοήθησαν στις σαλάτες και στο σερβίρισμα.

Τους εθελοντές καλωσόρισαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Αλαδινού Ζαννή Ζάννα και Πέρα Χωρίων Νίκος Τσιντάρης. Η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα ζεστή και μετά το γεύμα έγιναν αρκετές συζητήσεις για τα ζητήματα της Άνδρου, με κυρίαρχο το θέμα των σκουπιδιών, όπου Ολλανδοί και Ανδριώτες αντάλλαξαν απόψεις και ερμηνείες. Όπως είπε χαρακτηριστικά μια από τις Ολλανδέζες εθελόντριες…: “Πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε ένα τόσο όμορφο τόπο… αλλά πρέπει να τον φροντίζετε περισσότερο. Πιστεύω πως αν πράγματι ήσασταν υπερήφανοι δεν θα τον είχατε σε αυτή τη κατάσταση αφρόντιστο και με τόσα σκουπίδια παντού…” Το βράδυ η ομάδα το πέρασε στα “Σκαλάκια” με κρασί και μεζέδες που προσέφερε η κα. Χαρίκλεια.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεισέφεραν σε μια ακόμη υπέροχη μέρα με ουσιαστικό έργο για την Άνδρο αλλά και μια προβολή του νησιού με αυθεντικό χαρακτήρα και λίγη αυτοκριτική !!

Print Friendly, PDF & Email