Στη 1η πεζοπορία φροντίδας του 2017 από Άγιο Πέτρο-Μονή Αγίας-Μπατσί

Ωραίο ξεκίνημα της νέας περιόδου πεζοποριών φροντίδας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 ! Η πεζοπορία μας έγινε σε τμήμα της διαδρομής 15 από τον πύργο του Άνω Αγίου Πέτρου προς τον οικισμό και σε όλη τη διαδρομή 16 από Άνω Άγιο Πέτρο προς Μονή Αγίας και Μπατσί. Η μέρα ήταν καταπληκτική, με ήλιο, καθαρή ατμόσφαιρα και απουσία ανέμου.

Η παρέα των 14, παλαιοί αλλά και καινούργιοι φίλοι, συγκεντρωθήκαμε από διάφορα μέρη του νησιού (Χάρτες, Άνω Γαύριο, Γαύριο, Μπατσί, Απροβάτου, Παλαιόπολη, Σταυριά Καππαριάς, Κατακαλαίους) στο parking του Μπατσίου κατά τις 10.30 το πρωί. Με πουλμανάκι μεταφερθήκαμε κοντά στον πύργο του Άνω Αγίου Πέτρου. Ύστερα από σύντομη στάση στον πύργο κι εν συνεχεία στη πηγή και την όμορφη πλατεία του χωριού ανηφορίσαμε προς το ταφείο. Κινηθήκαμε για λίγο επί του δρόμου κι εν συνεχεία κατά μήκος του χωματόδρομου που έχει ανοιχτεί επί της παλαιάς «στενής» που μας οδήγησε, σε συνδυασμό με τμήματα επί ασφάλτου, ελαφρά χαμηλότερα από τη Μονή Αγίας. Συνεχίσαμε τη πορεία μας κατά μήκος άλλου τμήματος «στενής» προς Μπατσί, μια καταπληκτική διαδρομή ανάμεσα σε λιόδενδρα και κυπαρρίσια, απολαμβάνοντας υπέροχες θέες προς τη δυτική ακτογραμμή και τον Όρμο του Μπατσίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κλαδέψαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε λίγες πέτρες και μαζέψαμε τα ευτυχώς λιγοστά σκουπίδια που βρήκαμε. Η πορεία ολοκληρώθηκε με ωραιότατο γεύμα και στο εστιατόριο «Σταμάτης» στο Μπατσί.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την ωραία παρέα κι ανανεώνουμε τη συνάντηση μας για την επόμενη Κυριακή. Σύντομα η ανακοίνωση !

Ευχαριστούμε θερμά τους Νίκο Παρασκευόπουλο, Δημήτρη Μπόθο, Φίλιππο Κατσίκη και Αχιλλέα Κλεισούρα για τις φωτογραφίες τους !

Print Friendly, PDF & Email