Στην πεζοπορία φροντίδας Αποίκια-Ευρουσές-Στραπουργές-Πύργος Αθηναίου !

Κείμενο: Μυρτώ Αποστολοπούλου – συντονίστρια πεζοπορίας

Φωτογραφίες: Θ. Τριανταφύλλου, Κ. Μεντίζ, Χ. Πρώιου, Μ. Λαμπριάδου

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου,12 άτομα, από διάφορα μέρη του νησιού (Χώρα, Κόρθι,Μπατσί,Μεσαθούρι) και από Αθήνα, συγκεντρωθήκαμε στο Μεσαθούρι, απ’ όπου με πουλμανάκι μεταφερθήκαμε στα Αποίκια. Αφού συστηθήκαμε και είπαμε λίγα λόγια για την σημερινή μας πεζοπορία, ανηφορίσαμε προς Τρικόλι,στην αρχή του μονοπατιού Νο 10.

Ο καιρός ήταν υπέροχος, με λίγη συννεφιά, αρκετά ανοίγματα με ήλιο και άπνοια.

Το μονοπάτι, σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά παρόλ’ αυτά κλαδέψαμε πλάγια βλάστηση και σηκώσαμε αρκετές πέτρες, τοποθετώντας τες πάνω στις ξερολιθιές. Ενθουσιαστήκαμε με τα χρώματα του φθινοπωρινού, ακόμα, τοπίου. Κατηφορίζονας προς την κοιλάδα των Ευρουσών, μετά από σύντομη στάση στο ξωκλλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, φτάσαμε στην κοίτη του ποταμού. Η παρέα αποφάσισε να ανηφορίσουμε το πανέμορφο παρακλάδι 10a προς Άνω Ευρουσές. Τελειώνοντας το πιστοποιημένο κομμάτι της διαδρομής στο κατάφυτο παλιό μυλοχώρι των Στραπουργιών, συνεχίσαμε την πορεία μας προς τον νεοκλασσικό Πύργο του Αθηναίου, που κάποιοι θαύμασαν για πρώτη φορά.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες, παλιότερους και νεότερους, για την όρεξη και το κέφι τους. Σας περιμένουμε στην επόμενη πεζοπορία φροντίδας,να ανακαλύψουμε,να δουλέψουμε και να μοιραστούμε τις ομορφιές και τις εκπλήξεις του νησιού μαζί !

Print Friendly, PDF & Email