Andros Routes σε Γερμανία & Αγγλία : συμμετοχή στη τουριστική προβολή της Άνδρου!

Για 4η χρονιά είχαμε την ευκαιρία συμμετοχής στη πιο σημαντική τριήμερη έκθεση πεζοπορίας και trekking “TourNatur” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τη προσπάθεια Andros Routes εκπροσώπησε η γερμανόφωνη βασικό στέλεχος της εθελοντικής μας ομάδας Ulli Stahlmann.

Η διαδρομή Andros Route απολαμβάνοντας πλέον 4 χρόνια συμμετοχής στην οικογένεια των  διαδρομών της Ευρώπης με πιστοποίηση ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe, παρουσιάστηκε από την Ulli στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης δίνοντας έτσι μια σημαντική ευκαιρία προβολής της Άνδρου ως πεζοπορικού προορισμού. Στην ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε και το 1ο φεστιβάλ Πεζοπορίας, Andros on foot festival 

Το εκπληκτικό βίντεο του φεστιβάλ καθώς και το υλικό που μοιράστηκε (χάρτες Andros Routes της Άνδρου σε κλίμακα 1/27.000 και το πανευρωπαϊκό φυλλάδιο των διαδρομών Leading Quality Trails ) προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στους επισκέπτες της έκθεσης , αλλά και σε πολλούς συνεκθέτες από διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας.

Ulli Stahlmann – εθελόντρια Andros Routes

Ευχαριστούμε θερμά την Ulli για το χρόνο και την εργασία που διέθεσε !

Οι δαπάνες του ταξιδιού και της συμμετοχής της εκπροσώπου- εθελόντριας Ulli Stahlmann,  στην έκθεση TourNatur, καλύφθηκαν από έσοδα του εγχειρήματος Andros Routes.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, είχαν την ευκαιρία οι εθελοντές μας Richard και Jola Gillespie να μοιραστούν πληροφορίες για τις πεζοπορικές διαδρομές που φροντίζει τo εγχείρημα Andros Routes.

Η Άνδρος εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Τουρισμού κ. Ελένη Πολίτου . Ως εθελοντές και εκπρόσωποι της προσπάθειας Andros Routes ήταν χαρά και τιμή μας να συμμετάσχουμε τη πρώτη μέρα της έκθεσης μαζί με άλλους εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού της Άνδρου. Η World Travel Market είναι μια παγκοσμίως σημαντική έκθεση για τον τουρισμό,  στην οποία συμμετέχουν εθνικοί και εμπορικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένοι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες. Η Άνδρος εκπροσωπήθηκε όπως κάθε χρόνο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε εντυπωσιακό θεματικό stand. Το βίντεο του φεστιβάλ μας καθώς και το υλικό που μοιράστηκε στο περίπτερό μας, (χάρτες Andros Routes της Άνδρου σε κλίμακα 1/27.000, το πανευρωπαϊκό φυλλάδιο των διαδρομών Leading Quality Trails ) προκάλεσαν θερμό ενδιαφέρον των παρευρισκομένων  να πεζοπορήσουν στην Ελλάδα και να επισκεφθούν τα νησιά εκτός της τουριστικής περιόδου.

Στα πλαίσια της πρώτης μέρας συμμετοχής μας στην έκθεση είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά που κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό επεσήμανε την επιτυχή τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ άλλων η Υπουργός μίλησε για την επεκτεινόμενη τουριστική περίοδο που επιδιώκεται να αγγίξει τις 365 μέρες το χρόνο για την Ελλάδα, ένα στόχο όπου η πεζοπορία μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο. Η Υπουργός μίλησε για το πώς τα τελευταία 4 χρόνια ο ελληνικός τουρισμός αυξήθηκε κατά 33% και έδωσε λεπτομέρειες σε ότι αφορά το πώς η Ελλάδα ξεπέρασε τις προκλήσεις και πέτυχε σημαντική τουριστική ανάπτυξη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Γνωρίσαμε επίσης τη Victoria Hislop, μια παγκοσμίως γνωστή συγγραφέα μυθιστορημάτων που διαθέτει σπίτι στην Ελλάδα που έδωσε μια ομιλία για το πάθος και την αγάπη της για την ΕΛλάδα. Η Victoria έδωσε πληροφορίες για την τελευταία της συγγραφική δουλειά που θα λάβει χώρα στις Κυκλάδες και ανάφερε πως πρόσφατα επισκέθηκε την Άνδρο και ήταν ενθουσιασμένη με τη προσπάθεια αναβίωσης των μονοπατιών. Την ενθαρρύναμε να ξαναέρθει στην Άνδρο για να περπατήσει μαζί μας!

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην έκθεση συνδεθήκαμε με ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ταξιδιωτικούς συγγραφείς και ενδιαφερόμεους ιδιώτες που έδειξαν ένθερμο ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για την πεζοπορία στην Άνδρο και σκοπεύουμε να τους βοηθήσουμε στα επόμενα τους βήματα το επόμενο διάστημα.Ήταν χαρά μας να υποστηρίξουμε την Άνδρο στο event αυτό και ελπίζουμε πως εγείραμε ενδιαφέρον στους επισκέπτες να επισκεφθούν την Άνδρο το προσεχές διάστημα.

Richard and Jola Gillespie, Εθελοντές Andros Routes

Ευχαριστούμε θερμά τον Richard και την Jola Gillepie για το χρόνο και την εργασία που διέθεσαν !

Οι δαπάνες του ταξιδιού και της συμμετοχής των Richard και Jola Gillespie  στην έκθεση World Travel Market, καλύφθηκαν από τους ίδιους.

Print Friendly, PDF & Email