Φωτογραφίες: Αχιλλέας Κλεισούρας, Όλγα Καραγιάννη

Ωραία παρέα, ωραία ίχνη…!

Στη 2η πεζοπορία φροντίδας του 2018 από Βουρκωτή-Αποίκια-Γιάλια

Η συμμετοχή στη 2η πεζοπορία φροντίδας του 2018 ήταν για δεδομένα χειμώνα ομολογουμένως καταπληκτική ! Τριάντα τρεις άνθρωποι συμμετείχαν από πολλά και διαφορετικά μέρη του νησιού, την Αθήνα, άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό- Φελλό, Γαύριο, Άνω Γαύριο, Άγιο Πέτρο, Κυπρί, Μπατσί, Κατάκοιλο, Απροβάτου, Καππαριά, Χώρα, Μεσαθούρι, Αποίκια, Κατακαλαίους, Αθήνα, Κεφαλλονιά και Γερμανία.

Αφού συγκεντρωθήκαμε στο σημείο συνάντησης μεταφερθήκαμε με πουλμανάκια από τα Γιάλια στη Βουρκωτή. Στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες μεταξύ μας συστάσεις,  συζητήσαμε το πρόγραμμα της ημέρας και η ωραία παρέα πήρε τα όρη….. Αρχικά κατηφορίσαμε προς τη ρεματιά και το τοξωτό γεφύρι της Βουρκωτής και στησυνέχεια ανηφορίσαμε κατά μήκος του καταπληκτικού λιθόστρωτου μονοπατιού προς Κατακαλαίους. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε και πάλι προς Αποίκια, μες στη δασωμένη πλαγιά, απολαμβάνοντας υπέροχες θέες προς την ανατολική ακτογραμμή και τη Χώρα. Στα Αποίκια έγινε παράκαμψη προς τους καταρράκτες της Πυθάρας και ωραίο διάλειμμα με κεράσματα στο τοξωτό γεφύρι των Αποικίων. Η συνέχεια μετά από μικρής διάρκειας και έντασης βροχή προς τα Απατούρια και τις Στενιές με στάσεις στον Πύργο του Μπίστη και το νερόμυλο του Εμπειρίκου, τη γνωστή “Φάμπρικα”. Λίγο πριν το σούρουπο φτάσαμε στη παραλία Γιάλια.

Καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, στο διάβα μας καθαρίσαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε πεσμένες από τις παρακείμενες ξηρολιθιές πέτρες, αποκαλύψαμε λίγα σκαλιά από τη βλάστηση και μαζέψαμε σκουπίδια. Κάποιοι άνθρωποι γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, άλλοι λίγο καλύτερα. Πλήρεις από εικόνες, μυρωδιές και λίγη κούραση η παρέα απόλαυσε ωραίο γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν και σύντομα ανακοίνωση για τη 3η πεζοπορία φροντίδας του 2018 το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίου !

Print Friendly, PDF & Email