Στις πεζοπορίες φροντίδας στο Απροβάτου & από Έξω Βουνί-Χώρα

Λίγη ακόμη δουλειά στα μονοπάτια κάναμε στις 2 πεζοπορίες φροντίδας τη 1η και στις 15 Απριλίου 2018 με τη βοήθεια των σταθερών αλλά και νέων φίλων εθελοντών αλλά και εργατών που απασχολήσαμε.

Αναλυτικότερα στη πεζοπορία φροντίδας της 1ης Απριλίου 2018 με τη βοήθεια 33 ατόμων (από Απροβάτου, Μπατσί, Φελλό, Μένητες, Χώρα, Κατακαλαίους και Γερμανία !) συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδών εθελοντών βαδίσαμε και καθαρίσαμε σχεδόν ολοκληρωτικά τη νέα κυκλική διαδρομή από Άνω Απροβάτου-Απροβάτου-παραλία Κούτσι. Η μέρα ήταν καλή με λίγο αυξημένο αεράκι και η διαδρομή μας καθαρίστηκε από αυξημένη βλάστηση, βελτιώθηκαν σημεία που είχαν ανάγκη εξομάλυνσης του υποστρώματος, μαζεύτηκαν πεσμένες πέτρες και τοποθετήθηκαν στις παρακείμενες ξηρολιθιές και συλλέχθηκαν σκουπίδια.Η μέρα ολοκληρώθηκε κατά τα γνωστά με πλούσιο γεύμα !

Στη πεζοπορία φροντίδας στις 15 Απριλίου 2018 συγκεντρωθήκαμε 15 άτομα από τον Πισωλιμιώνα, τον Άγιο Πέτρο, το Μπατσί, το Απροβάτου, τη Καππαριά, το Μεσαθούρι, τη Χώρα και τους Κατακαλαίους. Η μέρα ήταν όμορφη με αραιή συννεφιά και χαμηλό αεράκι. Βαδίσαμα από το Έξω Βουνί προς τη ράχη του Γερακώνα και κατηφορίσαμε προς τα Βραχνού και τη Χώρα. Στο διάβα μας καθαρίσαμε αυξημένη βλάστηση, βελτιώσαμε σημεία με προβληματικό υπόστρωμα, σηκώσαμε πεσμένες πέτρες, συντηρήσαμε τη σήμανση και μαζέψαμε σκουπίδια. Για μια φορά ακόμη η μέρα ολοκληρώθηκε με ωραιότατο γεύμα στη Χώρα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες !

Επόμενη πεζοπορία φροντίδας τη Κυριακή 29 Απριλίου 2018 παραμονές της Πρωτομαγιάς !

Print Friendly, PDF & Email