Στη πεζοπορία φροντίδας…κυκλική διαδρομή Μονής Τρομαρχίων !

Κείμενο : Richard Gillespie – συντονιστής πεζοπορίας

Photos: Θ. Φαρμακάκης, Θ. Τριανταφύλλου

Ένα τέλειο πρωινό του Ιουνίου με καταγάλαζο ουρανό, συγκεντρωθήκαμε στη Μονή Τρομαρχίων για να ξεκινήσουμε τη πεζοπορία συντήρησης στην κυκλική διαδρομή Τρομαρχίων. Παρόλο που ήμασταν μια ομάδα μόνο 9 πεζοπόρων, ήμασταν το συνηθισμένο μίγμα των ντόπιων- από όλες τις γωνιές του νησιού- και των επισκεπτών – από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο-.

Σε αυτή την κυκλική διαδρομή μπορεί κανείς να θαυμάσει μια μεγάλη ποικιλία τοπίων, από την εύφορη κοιλάδα Κορθίου μέχρι την τραχιά βραχώδη ακτογραμμή κοντά στο μοναστήρι. Ξεκινήσαμε να περπατάμε από την ακτή προς το καταπράσινο δάσος. Στο διάβα μας, καθαρίσαμε πυκνή βλάστηση και θαυμάσαμε την καλλιεργημένη γη. Μετά από μια σύντομη στάση ανάπαυσης, ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής με μια ανάβαση σε πολλά πέτρινα σκαλοπάτια που μας αποκάλυψε υπέροχες θέες και των δύο ακτών του νησιού. Αντικαταστήσαμε κάποια σήματα που έλειπαν σε διασταυρώσεις “κλειδιά” και ξεκινήσαμε την κάθοδο μας κατά μήκος της ακανθώδους ακτογραμμής πίσω προς το μοναστήρι. Τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής είναι μια απότομη αναρρίχηση πίσω στο σημείο εκκίνησης, αλλά εκείνοι που το έκαναν μια καθαρή αναβλύζουσα πηγή δροσερού νερού στην κορυφή, τους αντάμειψε Σταματήσαμε εκεί , γεμίσαμε τα μπουκαλάκια μας και ήπιαμε γάργαρο νερό!

Πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους ήρθαν. Η συμμετοχή σας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε ζωντανό το δίκτυο των μονοπατιών.

Print Friendly, PDF & Email