Τη Κυριακή πεζοπορούμε στην υπέροχη διαδρομή Πίσω Μεριά – Προφήτης Ηλιάς – Παραλίες Σταυρού & Στενού !

Τη Κυριακή 17 Απριλίου 2022 πεζοπορούμε στην υπέροχη διαδρομή Πίσω Μεριά – Προφήτης Ηλιάς – Παραλίες Σταυρού & Στενού !

  • Μια διαδρομή αποκάλυψης του μοναδικού αγροτικού τοπίου της Νοτίου Άνδρου. Έντονες εναλλαγές από τα ορεινά της Ράχης προς την νότια ακτογραμμή του Στενού μεταξύ Άνδρου και Τήνου. Η διαδρομή αρχικά ανηφορίζει από τον οικισμό του Νιόνα προς τη δασωμένη πλαγιά της Ράχης κατά μήκος εντυπωσιακής στενής. Στη συνέχεια διέρχεται χαμηλότερα του Προφήτη Ηλία για να κατηφορίζει προς την υπέροχη αγροτική περιοχή του Στενού προσφέροντας εκτός από εντυπωσιακές θέες και ένα αγροτικό τοπίο με εξαιρετικές ξηρολιθικές κατασκευές. Η διαδρομή καταλήγει στην παρθένα παραλία του Σταυρού με το ομώνυμο ξωκλήσι και ένα αίσθημα μεγάλης εγγύτητας με το νησί της Τήνου.
  • Στο τέλος της πεζοπορίας, στην παραλία του Στενόύ, θα ακολουθήσει πικ – νικ. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας το κολατσιό σας και ο,τι θέλετε να μοιραστείτε με τους συνοδοιπόρους σας
  • Θα υπάρξουν περιορισμένες θέσεις συμμετοχής.
  • Βαθμός δυσκολίας: δύσκολη, Απόσταση : περίπου 7km

Στο διάβα μας κλαδεύουμε τυχόν αυξημένη βλάστηση, μαζεύουμε σκουπίδια και που και που μαζεύουμε κανένα πετραδάκι… με τα πατήματα μας βοηθάμε να μείνει η στράτα ανοιχτή !

  • Κατά την διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:  Θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα μετά τη δήλωση συμμετοχής

ΏΡΑ: 10.30 το πρωί

ΛΗΞΗ : 17.00

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Απαραίτητη πλέον ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι Σάββατο πρωί  στον σύνδεσμο https://www.androsroutes.gr/el/hike_participation/!

ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΑΖΙ

ΧΡΗΣΙΜΑ: κλαδευτήρι, χειροπρίονο, Γάντια

Η συμμετοχή σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων & προϋποθέσεων Andros Routes https://www.androsroutes.gr/el/hike_advice_roules/  

Print Friendly, PDF & Email