Η διαδρομή Andros Route στην πανευρωπαϊκή συνάντηση πιστοποιημένων διαδρομών στη Σουηδία

Την περασμένη εβδομάδα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας ταξίδεψαν για τη Σουηδία προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνάντηση πιστοποιημένων πεζοπορικών διαδρομών της Ευρώπης στο Helsingborg της Σουηδίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από πιστοποιημένες διαδρομές της Σουηδίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Λουξεμβούργου και από την Ελλάδα, εκτός από την Άνδρο για τη διαδρομή Andros Route, εκπροσωπήθηκε και η περιοχή του Μαινάλου για τη διαδρομή Mainalon Trail.

Υπήρξε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμός κοινών δράσεων για τη χρονιά που ακολουθεί, όπως η έκδοση κοινού φυλλαδίου στα πρότυπα του περσινού το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά με ανανεωμένο υλικό, η δημιουργία σελίδας στο facebook όπου θα προβάλλονται από κοινού οι πιστοποιημένες διαδρομές, η συμμετοχή σε εκθέσεις, καθώς και άλλες προωθητικές δράσεις.

Στους συμμετέχοντες προσφέραμε εκτός από φυλλάδια για την πιστοποιημένη διαδρομή και το νέο χάρτη της Άνδρου, σαπούνια από το Soap by Eleni καθώς και παστέλι Άνδρου.

Είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την αντίστοιχη πιστοποιημένη διαδρομή της Σουηδίας το περίφημο Kullaleden συνολικού μήκους 70 km και να πάρουμε χρήσιμες ιδέες για βελτιώσεις στη δική μας διαδρομή Andros Route.

Τη συνάντηση συντόνισε η πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων- European Ramblers Association Lis Nielsen, που είχε επισκεφθεί την Άνδρο τον περασμένο Οκτώβριο για να απονείμει το σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe στη διαδρομή Andros Route.

Η όλη διοργάνωση έγινε στο περιθώριο του πανευρωπαϊκού event για την πεζοπορία Eurorando http://www.eurorando2016.com/ που διοργανώθηκε στην ίδια πόλη της Σουηδίας και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες περιπατητές από όλη την Ευρώπη.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες δράσεις που θα δρομολογηθούν σε συνέχεια της συνάντησης.

Print Friendly, PDF & Email