Η Άνδρος στο έντυπο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας !

Τα μονοπάτια της Άνδρου παρουσιάστηκαν εκτενώς στο εξαμηνιαίο newsletter της Γαλλικής Ομοσποδίας Πεζοπορίας ως εξαιρετικός προορισμός για Ευρωπαίους Πεζοπόρους.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας, Armand Ducornet, σε συνέχεια της επίσκεψής του στο νησί της Άνδρου τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρεται στις ιδιαίτερες ομορφίες του νησιού, στην ποικιλία του φυσικού περιβάλλοντος και στον τρόπο που αυτά έχουν αξιοποιηθεί με την εργασία του εγχειρήματος Andros Routes κατατάσσοντας την Άνδρο ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Το έντυπο διανέμεται στα περίπου 12 χιλιάδες μέλη της Ομοσπονδίας δίνοντας σημαντική προβολή στην Άνδρο !

Αναλυτικά ακολουθεί μετάφραση της περιγραφής των μονοπατιών της Άνδρου:

«H ‘Ανδρος, νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται 2 ώρες με το πλοίο ανατολικά της Αθήνας. Δεν έχει  την επισκεψημότητα των γειτονικών της νησιών και είναι γνωστή για τις εφοπλιστικές οικογένειες και για τους ανθρώπους της, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ηρεμία του νησιού. H οικιστική της παράδοση παρουσιάζεται σε πολλά μέρη του νησιού.

Αυτό το «ορεινό» νησί, του οποίου η ψηλότερη κορυφή φτάνει  στα 994μ,  συχνά δασώδες, έχει την τύχη να έχει σημαντικούς υδάτινους πόρους. Παρουσιάζει τοπία με τις πιο ποικίλες καλλιέργειες: ελιές, εσπεριδοειδή, δημητριακά. Διαδρομές διαμορφωμένες, πετρώδεις, μερικές υπαρκτές από χιλιετίες πριν, συνδέουν τις εκτάσεις, συνθέτουν ένα δίκτυο μονοπατιών που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το νησί και σας επιτρέπει να επισκεφθείτε τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Η πρωτότυπη και σαφής σήμανση , μερικές φορές συνοδευόμενη από εξαιρετικά εικονογράμματα, ενημερώνει τον πεζοπόρο, ο οποίος δεν είναι δυνατό να χαθεί.

Οι εργασίες σχεδιασμού και συντήρησης πραγματοποιούνται από μια ομάδα αφοσιωμένων, παθιασμένων εθελοντών, οι οποίοι δεσμεύονται στη παροχή στήριξης σε πεζοπόρους και παρουσιάζουν τη τόσο ελκυστική όψη της Άνδρου. Ένας ωραίος χάρτης 1/27 000 μπορεί να σας προετοιμάσει για την πεζοπορία σας και να ακολουθήσετε την πορεία του.

Ο κύριος άξονας των μονοπατιών, η διαδρομή Andros Route έχει επίσης αναγνωριστεί για την ποιότητά της από την FERP, με την απονομή του σήματος Leading Quality Trails-Best of Europe. Το υπόλοιπο δίκτυο έχει την ίδια αξία και προσφέρει τοπικούς βρόχους όπου μπορούμε ακολουθώντας τους να κάνουμε ασυνήθιστες ανακαλύψεις.»

Print Friendly, PDF & Email