Πεζοπορία και σιωπή… & «ταμείο» της διαδρομής 17

Μια αλλιώτικη πεζοπορία με σιωπές και άσκηση διαλογισμού πραγματοποιήσαμε την περασμένη Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 με την καθοδήγηση της Μαριέλλας  Μαρκιανού-Σπηλιοπούλου, δασκάλας yoga και  παιδαγωγικής  της αντίληψης.

Η πεζοπορία έγινε κατά μήκος της όμορφης Λιβαδιανής κυκλικής διαδρομής 17, με παράκαμψη στο υπέροχο κτήμα «Λιόκιτρα» της Αθηνάς Κυρτάτα και του Σάκη Αντωνόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση διαλογισμού.  Στη συνέχεια μας περίμενε super κέρασμα καμωμένο από τους οικοδεσπότες και προϊόντα του κτήματος.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μαζεύτηκαν σκουπίδια που δυστυχώς  κάθε φορά αφθονούν στη διαδρομή αυτή.

Τη γενναιοδωρία όσων συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή, ο καθένας από τη σκοπιά του, η Μαριέλλα με τις γνώσεις, την ενέργεια και το χρόνο της, ο Σάκης και η Αθηνά με τη ζεστή φιλοξενία, ανταπέδωσαν οι συμμετέχοντες χορηγώντας ποσό που θα διατεθεί στη συντήρηση της διαδρομής 17 το επόμενο διάστημα. Το τμήμα της Αβύσσου μέχρι το γεφύρι των Λιβαδιών καθαρίστηκε προ λίγων ημερών από συνεργείο της Polembros καθώς τα χόρτα είχαν αυξηθεί σημαντικά και δυσχέραιναν τη βλάστηση.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε αποτελεί την απαρχή δημιουργίας ενός «ταμείου» για κάθε πεζοπορική διαδρομή του νησιού. Το “ταμείο” της διαδρομής 17 ανέρχεται σήμερα στα 170€. Το ποσό θα διατεθεί στον επόμενο καθαρισμό της διαδρομής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδίων.

Ευχαριστούμε θερμά την Νατάσσα Μερεμετίδου και τον Νίκο Παρασκευόπουλο για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών τους.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους και την επόμενη Κυριακή νέα πεζοπορία φροντίδας !

Print Friendly, PDF & Email