Ξεκινήσαμε τις πεζοπορίες φροντίδας !

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ξεκινήσαμε ξανά τις λεγόμενες πεζοπορίες φροντίδας των μονοπατιών της Άνδρου. Πρόκειται για ένα συνδυασμό πεζοπορίας και ελαφριάς εργασίας συντήρησης των διαδρομών όπου μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει φέροντας μαζί του τα γάντια του, ένα κλαδευτήρι ή μια ψαλίδα. Ένας τρόπος κανείς να απολαύσει τις ομορφιές του νησιού συνεισφέροντας κατά το δυνατό στη συντήρηση των πεζοπορικών διαδρομών.

Λόγω αβεβαιότητας του καιρού η πρώτη συμφωνήθηκε το βράδυ της προηγουμένης μέρας μεταξύ των σταθερών μελών της εθελοντικής ομάδας Andros Routes και φίλων. Περπατήσαμε τη διαδρομή με σήμανση νο 1β και 1 από πηγές Μενήτων-Λάμυρα-Μεσαθούρι-Υψηλού-Νιμπορειό.

Στη διαδρομή μας συναντήσαμε αρκετές ζημιές και κυρίως πεσμένες ξηρολιθιές αλλά και σκουπίδια και φερτά υλικά λόγω των βροχών των τελευταίων ημερών. Σε σημαντική ζημιά που ήταν επικίνδυνη για διέλευση για την οποία μας ενημέρωση ο φίλος εθελοντής αλλάξαμε την πορεία της διαδρομής τοποθετώντας νέα σήματα. Συμπληρώσαμε σήμανση σε σημεία που χρειάστηκε, κόψαμε αυξημένη κατά τόπους βλάστηση, τσαπίσαμε φαρδαίνοντας σημείο στενής διέλευσης, μαζέψαμε πολλά σκουπίδια.

Η δουλειά στα μονοπάτια είναι συνεχής, απαιτεί σταθερότητα, συνέπεια, αγάπη.

Ευχαριστίες προς όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν. Nέα πεζοπορία φροντίδας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση