Νέες στράτες, νέοι άνθρωποι, ελπίδα….

στη  πεζοπορία φροντίδας στη νέα κυκλική διαδρομή της Άρνης !

Παρόλο το ζεστό καιρό 27 άτομα, από πολλές περιοχές του νησιού αλλά και από την Αθήνα και το εξωτερικό, μαζευτήκαμε στη 12η πεζοπορία φροντίδας του 2017.

Καινούργιοι και παλαιότεροι εθελοντές και φίλοι, από τη Ψωριάριζα και τις Μυρμηγκιές, τον Φελλό, το Χάρακα, τις Γίδες, το Μπατσί, τη Κατάκοιλο, το Απροβάτου, το Μεσαθούρι, τους Κατακαλαίους, τη Καππαριά, τον Όρμο Κορθίου, την Αθήνα, τη Γαλλία, την Αγγλία, μαζευτήκαμε το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην εκκλησία της Παναγίας στην Άρνη. Ύστερα από συστάσεις και μοιρασιές εργαλείων πήραμε την υπέροχη αυτή νέα κυκλική στράτα.

Στο διάβα μας κλαδέψαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε πεσμένες πέτρες, καθαρίσαμε κι αποκαλύψαμε σκαλιά από χώμα και φύλλα, μαζέψαμε σκουπίδια.

Τα δώρα της Άρνης, πέρα από την απίστευτη ομορφιά του μέρους, υπέροχα μήλα, σύκα και καρύδια στο διάβα μας…

Κάναμε όλοι μας νέες γνωριμίες με ωραίους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να στηρίξουν ενεργά και με τα χέρια τους τη προσπάθεια φροντίδας και ανάδειξης των μονοπατιών της Άνδρου, τους είμαστε ευγνώμονες !

Στο τέλος της διαδρομής μας περίμενε φιλόξενο κέρασμα από τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άρνης. Καθίσαμε παρέα, γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα και μας επιβεβαίωσαν πώς με το έργο διάνοιξης και ανάδειξης των μονοπατιών έχει αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα του χωριού από περιπατητές… και για το πώς έχει αρχίσει να διαφαίνεται η ευκαιρία περισσότεροι άνθρωποι από το χωριό να ωφεληθούν από τα μονοπάτια και τον πεζοπορικό τουρισμό….

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Άρνης για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους.

Επόμενη πεζοπορία φροντίδας σε 2 εβδομάδες !

Print Friendly, PDF & Email